inspiratieplatform voor streekproducenten, smaaklokalen en consument
“Onze missie is simpel: we brengen streekproducten weer terug naar het hart van onze tafels en evenementen, waar we samen kunnen genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft. We verbinden lokale producenten en ondernemers die met lokale producten werken, zodat zij samen kunnen groeien en bloeien.“
Recept van de maand:
asperges op Vlaamse wijze
Een van de bekendste aspergebereidingen is ‘asperges op zijn Vlaams’. Wist je dat ‘op zijn Vlaams’ in Nederland met ham is en in Vlaanderen juist zonder ham. Het is gissen waar dit verschil vandaan komt!
Asperges zijn een heerlijke en gezonde groente die op vele manieren bereid kunnen worden. Of je ze nu kookt, grilt of roostert, asperges zijn een geweldige aanvulling op elke maaltijd. Probeer ze eens uit en ontdek hoe lekker deze groente kan zijn!
SMAAKMAKERS
streekproducenten
recepten
Smaaklokalen
receptenroutes
Inspiratie
Maak kennis met de lokale ondernemers uit onze mooie streek en de lokale producten die zij produceren of waar zij mee werken. Van winkels tot de leukste restaurants, van onze streekproducenten tot recepten met lokaal lekkers!
Asperges
Asperges zijn een van de meest geliefde groenten ter wereld. Wist je dat ze al duizenden jaren worden gegeten? Ze hebben een lange geschiedenis van culinaire toepassingen. Het aspergeseizoen begint in Zeeuws-Vlaanderen zo rond Pasen, als de witte asperges geoogst...
Expeditie Klimaattransitie
Donderdag 21 maart waren we aanwezig bij de Expeditie Klimaattransitie, een groene inspiratietrip van zuid naar noord Nederland. Een mooie gelegenheid om ons verhaal te delen, met een lokaal hapje erbij! Allerlei transities, de één nog spannender dan de ander, doemen...
Workshop vierseizoenen marketing
In deze workshop van Koop, Eet en Beleef Lokaal verdiepen we ons in het concept van 'Vierseizoenen Marketing'. In een wereld die steeds meer verbonden raakt en waarin consumenten steeds bewuster worden van de herkomst van hun voedsel, is het belangrijk om je te...
Een geslaagde Inspiratiedag
Op 12 maart 2024 kwamen ondernemers en andere geïnteresseerden samen op onze Inspiratiedag in het Klinket in Schoondijke. Het thema was 'Beleven op de Boerderij'. Een programma vol inspiratie voor degenen die wilden ontdekken hoe ze meer beleving kunnen toevoegen aan...
Gepofte aardappel met garnalen en hangop
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht klaar met de nieuwe...
Themadag Eiwittransitie: een eiwitrijke lunch
Op 6 maart organiseerde FoodDelta Zeeland in het Industrieel Museum in Sas van de Gent de Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord. Verschillende sprekers inspireerden op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en tijdens een brainstormsessie werd...
Marc Menue: ‘Into’ de van-grond-tot-mondgedachte
“Wij zijn van het principe we rijden rond bij de boeren, verzamelen zo onze ingrediënten, en dáár maak je iets van. We zijn op weg om 100% naar het lokale te gaan." Als je als ‘brouwerijtje’ uit het Zeeuws-Vlaamse Groede in een paar jaar tijd in de top 30 terechtkomt...
Worteltaart
Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijke worteltaart van onze regionale...
Van Hoeve Sierteelt in Groede
Bloemen op je bord Krijg je wel eens bloemen bij je hoofdgerecht of toetje in een restaurant? Dat is niet alleen een prachtige, kleurige versiering, je kunt deze kleurige decoratie nog eten ook. Veel Michelins-koks gebruiken ze al langer bij hun culinaire creaties,...
de smaken uit onze polders en zee
In onze streek hebben we veel smaakmakers die je een plek verdienen op je bord of in je glas! Maak kennis met de smaakmakers uit onze polders en zee!
Over ons
Zet een chefkok en een marketeer bij elkaar die allebei van lokale streekproducten houden, en voilà: Koop, eet en beleef lokaal. De trots voor de eigen streek waarin Marcin Beaufort en Odile de Pooter al jaren werkzaam zijn, onze eetcultuur en het gedreven ondernemerschap in de regio maken dat ze enorm betrokken zijn bij wat er hier gebeurt.
Voor wie?
- Streekproducenten
- Agrarische sector (landbouw, veeteelt etc), visserij
- Boerderijwinkels, markt- en verkoopkramen
- Horecazaken die met lokale producten (willen) werken
- Lokale versspecialisten zoals bakkers en slagers die met lokale producten (willen) werken
TIPS
Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen
FOODREGIO WZVL
Ervaar Terneuzen
InUlst
Grenspark Groot Saeftinghe