Aardenburgse Rondommes: fiets je mee?

Fiets mee op 24 & 31 juli en 7 & 14 augustus

96

Vier zomerse fietstochten van Gidsenteam Aardenburg 

Al een aantal jaren organiseert het Gidsenteam de Aardenburgse Rondommes. De fietsroutes leiden de fietsliefhebbers langs de mooiste plekjes in een ruime cirkel rond Aardenburg. Vorig jaar was er een grote groep enthousiaste deelnemers. Ook dit jaar wordt er weer gefietst. De eerste tocht start op woensdag 24 juli.

75 jaar Bevrijding

“De organisatie is rond en de routes liggen klaar. Nu de uitvoering nog. En die is natuurlijk aan de deelnemers. Er is al naar geïnformeerd wanneer de fietsroutes weer van start gaan”, vertelt Leo Ducheine, een van de gidsen.

De fietstochten gaan dit jaar door op woensdag, in tegenstelling tot vorige edities. Die woensdagen zijn de volgende: 24 en 31 juli en 7 en 14 augustus. De tochten zijn ongeveer 40 kilometer lang en gaan telkens langs interessante locaties. “De routes staan dit jaar in het teken van 75 jaar bevrijding en de strijd die daaraan voorafging. Daarom staat de keuze van de eindpunten in dat teken. Het zijn: IJzendijke, Groede, Moerkerke en Adegem. En voor we daar zijn rijden we weer langs bekende en onbekende wegen, met onderweg misschien wat wetenswaardigheden of bijzondere plekken.” 

Deelname 

De deelnameprijs is hetzelfde gebleven: € 5 per keer. Mensen die alle vier de keren meefietsen kunnen op de laatste dag meedoen met een verrassend etentje in de Sint-Baafskerk. Deelnemers met drie ritten kunnen daar ook aan meedoen, mits ze voor de vierde keer bijbetalen. De plaats van vertrek is zoals altijd de Markt in Aardenburg en de vertrektijd blijft 13.00 uur.

Gidsenteam

De Aardenburgse Rondommes zijn niet de enige activiteit die door de gidsen uit Aardenburg worden georganiseerd. Zij zorgen ook voor rondleidingen in de Sint-Baafskerk en door het stadje. Op deze manier hopen zij Aardenburg nog beter op de kaart te zetten. 

Info

Wilfried Staelens, 0117 491786, wilst@zeelandnet.nl

Leo Ducheine, 0117 492415, leoducheine@gmail.com  

Dit vind je vast ook leuk: