Ambitieus bestuur van WeitjeRock klaar voor de 11e editie

89

Het festival is een begrip in de regio en met de 11e editie in het vooruitzicht is het bestuur van WeitjeRock er de laatste weken ontzettend druk mee. Want er komt veel bij kijken, zo’n festival organiseren! Rutger van Merode, Niek Serrarens, Meijke van der Plas, Niek Verbeke, Luc van Waes en Peter van Hanegem vormen het bestuur van WeitjeRock en leven er weer volop naar toe.  

Drukke agenda

Het hele jaar door komt het bestuur regelmatig bij elkaar voor de organisatie van WeitjeRock. Vlak na voorgaande editie is dat iedere zes weken en naarmate het richting hartje zomer gaat en het festival dus bijna plaatsvindt, vergaderen de bestuursleden iedere week. Er wordt veel geregeld tijdens de vergaderingen. Vanaf november zoekt het bestuur naar bands die kunnen optreden op het festival. Later worden alle materialen geregeld en komen alle praktische zaken aan bod. En natuurlijk is er het hele jaar door aandacht voor de communicatie. De website wordt continu bijgewerkt en op social media zijn alle vorderingen en leuke nieuwtjes te volgen.

Opbouwen

De drukste periode is nu, in juli. Rutger van Merode is voorzitter van het bestuur en vertelt over de laatste loodjes: “Deze maand gaan we het terrein klaar maken. Het gras is gemaaid, de piketpaaltjes laten de indeling van het terrein zien en de rijplaten worden neergelegd. Daarna beginnen we met het opzetten van de backstage tent en worden de hekken geplaatst. Zo wordt langzaamaan het terrein gevuld.”

Vrije tijd

Er gaat veel vrije tijd in zitten, maar ze hebben het er graag voor over. Peter van Hanegem, vanaf het eerste uur betrokken bij WeitjeRock, legt uit dat de bestuursleden er vrije dagen voor opnemen, zoveel ze kunnen en willen. Daarnaast is er ook een grote groep vrijwilligers actief: “Via een Facebookgroep houden we contact met een vaste groep vrijwilligers waar we een beroep op kunnen doen. Mooi om te zien dat er altijd veel animo is om dit festival tot een succes te maken.”

Sponsors

WeitjeRock mag niet alleen op een grote groep vrijwilligers rekenen, ook organisaties dragen het festival een warm hart toe. “Daar zijn we ontzettend blij mee,” vertelt Rutger. “In onze regio zijn er weinig uitgaansgelegenheden en WeitjeRock is een evenement dat daar een rol in vervult. Het is fijn dat de gemeente Sluis en regionale bedrijven daar een steentje aan bijdragen door het festival te subsidiëren en sponsoren. Als dank organiseren we speciale sponsoravonden en laten we regelmatig van ons horen met bijvoorbeeld een kerstkaart en een bedankbrief.”

Nieuw dit jaar is de uitnodiging voor sponsoren op de vrijdagavond voor het evenement. Rutger: “Ze kunnen deze avond alvast een kijkje nemen op het festivalterrein. We zijn zelf als bestuur ook aanwezig om te laten zien wat er met alle bijdragen gebeurt. Zo kunnen sponsoren het terrein ook eens van een andere kant bekijken onder het genot van een hapje en drankje.” Het is een mooie manier om te laten zien wat er allemaal voor nodig is om dit festival te organiseren.

Verlanglijstje

Met acts zoals Jet Rebel, Absynthe Minded en Goose haalt de organisatie wederom mooie namen naar IJzendijke. De bands dEUS en Triggerfinger staan nog hoog op het verlanglijstje. Het bestuur blijft in ieder geval ambitieus en hoopt dit jaar op een uitverkocht festival, maar wil in de toekomst zeker uitgroeien van 3.000 naar 5.000 bezoekers. “Het terrein biedt veel mogelijkheden,” geeft Peter aan. “WeitjeRock kan wat ons betreft nog meer beleving worden qua kidsactiviteiten en uitstraling. We hebben daar leuke ideeën over!”

Aan enthousiasme en creativiteit geen gebrek, dat is wel duidelijk. Op naar zaterdag 28 juli met hopelijk lekker weer en een uitverkocht festival!

Dit vind je vast ook leuk: