Appelbollen

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet.ย Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek.ย Maak vandaag heerlijke appelbollen klaar. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Koop eet en beleef lokaal

Appelbollen

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Nagerecht, Tussendoortje

Ingrediรซnten
  

  • 4 grote Zeeuws-Vlaamse appels
  • 250 g bladerdeeg
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 g rozijnen optioneel
  • 1 ei voor het bestrijken
  • Voor de saus:
  • 100 g poedersuiker
  • 2-3 eetlepels citroensap of water

Bereidingswijze
 

  • Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200ยฐC (180ยฐC hetelucht).
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant af, zodat ze rechtop kunnen staan.
  • Meng in een kom de suiker, kaneel en rozijnen (indien gebruikt).
  • Vul elke appel met het suiker-kaneelmengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad.
  • Snijd het bladerdeeg in vierkante stukken, groot genoeg om de appels volledig in te pakken.
  • Plaats een appel in het midden van elk stuk bladerdeeg.
  • Vouw het deeg om de appel en zorg ervoor dat alles goed is afgesloten. Druk de randen aan met een vork.
  • Leg de appelbollen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de appelbollen voor een mooie glans.
  • Bak de appelbollen ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn.
  • Meng de poedersuiker met het citroensap of water tot een gladde saus.
  • Serveer de appelbollen warm, eventueel met de saus eroverheen.
  • Serveertip: Serveer de appelbollen met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra lekkere traktatie! Eet smakelijk!
Trefwoord appel, eieren