Barbier Zilt: Zeeland in een flesje

Bier met Oosterscheldewater? Ja, het kan echt!

224

Toen ik de kledingstijl en baard van Luc Weemaes zag, snapte ik meteen waarom hij zijn biermerk ‘Barbier’ heeft genoemd. Een unieke combinatie die heel treffend is, maar zeker zo uniek is het bier dat Luc net heeft gelanceerd: Barbier Zilt. Hij gebruikt voor dit bier zeewater uit de Oosterschelde. Zeeuwser kan het niet!

Zeeland in een flesje

Luc is er als eerste in geslaagd om met Oosterscheldewater een bier te brouwen. Het bier is amberkleurig en heeft een zilte smaak. Luc ontwikkelde het bier met gezuiverd Oosterscheldewater van Hans Everse van Zilt-E Ziltzaam Lekker.“Het begon eigenlijk als een grap. Ik vroeg me af of je Zeeland in een fles kunt brengen. Dat zeewater daarvoor echt zou kunnen dienen, had ik nooit echt durven dromen. Maar door veel te experimenteren met proefbrouwsels heb ik een perfecte combinatie van zilt en bier weten te vinden,” legt Luc uit. Het bier valt in de smaak en gaat goed samen met zilte gerechten en hapjes. “Neem bijvoorbeeld de zeewierkaas van Good & Tasty uit Oostburg. Dat levert een lekkere combinatie op. De beoordeling door het Gastronomisch Gilde van Barbier Zilt was ook positief. En als je de reacties op Untappd leest, wordt het bier door liefhebbers ook goed ontvangen.”  

Barbier

Luc zette zich met Barbier in 2016 als Zeeuws biermerk op de kaart met ‘Irish Stout’ en ‘Tarwe Tripel’. Hij brouwt al jarenlang zijn eigen bier, maar zijn hobby kreeg echt vorm toen hij de naam ‘Barbier’ bedacht en hij nu ook levert aan groothandels, slijterijen en horeca.

Op zoek naar een vaderdagkado?

Op zijn website www.biermetstijl.com zijn de bieren ook te bestellen. Je vindt er ook leuke handgemaakte artikelen. “Het leuke aan deze producten is dat ze gemaakt zijn door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het houtwerk is bijvoorbeeld bij Arduin handgemaakt en het bierviltbakje bij Tragel. Met het speciale bierglas heb ik nu unieke producten die je nergens anders vindt”, besluit Luc zijn verhaal. 

Ben je nog op zoek naar een leuk kano voor vaderdag? Ik ga zelf voor het houten draagkat met 5 biertjes en een glazen pul, een geweldig kado voor de bierliefhebbers! En kijk dan ondertussen even verder rond in de webshop van Luc. Want daar vind je nog meer leuke dingen!

- advertentie -

Dit vind je vast ook leuk: