Battle of the Centuries

158

VV IJzendijke bestaat 100 jaar 

In het kader van het 100 jarig bestaan van de voetbalvereniging werd zaterdag 15 september een wedstrijd georganiseerd tussen oud 1e elftalspelers. Een vriendschappelijke pot die winst opleverde voor team ‘Blauw’. Maar nog belangrijker: het was een gezellig treffen tussen de oud-spelers!

Blauw en Wit

De bedoeling was om een krachtmeting te organiseren tussen spelers uit de 20e eeuw tegen spelers van de 21e eeuw. Omdat de verhoudingen niet helemaal evenwichtig uitvielen werd gekozen voor een mix van oud-spelers uit alle tijden. De elftallen werden omgedoopt in ‘Blauw’ en ‘Wit’, de clubkleuren van VV IJzendijke. Zoals in dagen van weleer werd de opstelling vooraf opgehangen achter het raam van clublokaal café La Porte d’Or. 

Vriendschappelijke pot

De wedstrijd werd in goede banen geleid door de IJzendijkse scheidsrechter Camiel de Looze. Dat was niet moeilijk, want alles verliep in zeer vriendschappelijk sfeer. Ook oud-trainers werden opgeroepen. Rudi Veraart en Henk Ottens namen elk een team onder hun hoede. Werner van den Bulck was met zijn 58 jaar de oudste speler op het veld. Hij speelde tussen 1975 en 1990 in het hoogste seniorenteam van VV IJzendijke. Hij trad voor het eerst aan in het team met Rudi Veraart als medespeler. 

Blessureleed

In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op. Daarna toonde Martijn Rijckaert nog in uitstekende vorm te zijn. Hij schreef de eerste drie goals voor ‘Blauw’ op zijn naam. Ondanks dat Henk Ottens zichzelf inbracht en liet zien dat hij het spelletje niet was verleerd, kon het tij niet gekeerd worden. ‘Zeeuws topscoorder aller tijden’ Adri van Hanegem bepaalde de einduitslag via een penalty: 4-0. Helaas kon Maarten Schilders de wedstrijd niet afmaken. Hij verstapte zich en moest de wedstrijd verlaten met een volledig afgescheurde achillespees. Ondertussen is hij na een geslaagde operatie weer herstellende. 

Tot een volgend jubileum

De zonovergoten middag werd afgesloten met een barbecue verzorgd door Mauritshof en de afterparty vond plaats in La Porte d’Or. Daar werd besloten dat IJzendijke geen 100 jaar gaat wachten voor een volgend treffen tussen oud-spelers.  

De teamopstellingen

Blauw

Menno Heijens

Stan van de Vijver

Maarten Schilders

Paul Himschoot

Martijn Rijckaert

Theo de Buck

Randal de Jaeger

Wim Fenijn

Adri van Hanegem

Gerrie Kiewiet

Ed Wiersum

Pol van de Vijver (reserve)

trainer: Rudi Veraart

Wit

Teun Timmers

Chris Cornelis

Sjaak van de Sande

Vincent Calon

Eric Verhaegen

Paul Verhaegen

Nico Aerssens

Michel de Ruijsscher

Werner van den Bulck

Dwight van Hulle

Jacky Caniere

Trainer: Henk Ottens

-advertentie-

Dit vind je vast ook leuk: