Beautysalon10 bestaat tien jaar

47

Het was een droom die uitkwam, toen Martien de Baets haar eigen schoonheidssalon opende in de Biestraat in 2009. Ze verhuisde kort erna met haar gezin naar de Oranjestraat, waar ze haar salon voortzette. Haar partner Antonie, van Installatiebedrijf Impens, richtte daar een mooie ruime salon met ontvangstruimte voor haar in. Dit jaar bestaat Beautysalon10 tien jaar en daar is Martien ontzettend trots op! 

Eigen salon

Martien wist al vroeg dat ze iets wilde met schoonheidsverzorging. Ze startte eerst met de kappersopleiding aan de Maricolen in Brugge. “Niet alleen het kappersvak leerde ik er, maar ook beautybehandelingen zoals make-up. Daarom wist ik dat ik me graag nog verder wilde specialiseren. Ik ging naar Syntra West in Brugge om de opleiding Schoonheidsspecialiste te volgen,” vertelt Martien. Na haar opleiding kon ze aan de slag bij een kapsalon in Westkapelle, vlakbij Knokke-Heist en werkte zij bij een schoonheidsspecialiste in Aardenburg. Maar het kriebelde, Martien wilde graag een eigen schoonheidssalon. Ze zegde het kappersvak vaarwel en opende in 2009 de deuren van Beautysalon10 in IJzendijke. 

Specialisaties

Martien heeft een fijne kring van vaste klanten. Ze krijgen regelmatig te horen welke nieuwe technieken en behandelingen ze leert. Want Martien zit niet stil. Inmiddels biedt ze diverse specialisaties aan, zoals elektrisch ontharen en microdermabrasie, een speciale huidbehandeling. Ze werkt met de huidverzorgingsproducten en make-up van Alcina. Hiervoor krijgt ze regelmatig trainingen aangeboden. “De laatste training ging over het behandelen van acné. Vooral voor jongeren kan dit echt een probleem zijn, als je huid er niet mooi uitziet. Gelukkig kunnen we al met een paar behandelingen de huid een stuk rustiger krijgen. En dat is goed voor het zelfvertrouwen!” En daar gaat het Martien het vooral om: klanten met een ontspannen en tevreden gevoel naar huis laten gaan. 

Anbos

-advertentie-

Martien staat ook geregistreerd bij de Anbos, de Algemene Nederlandse Brancheorganisatie voor de Schoonheidsverzorging. Dat betekent dat sommige behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraars. Aangesloten zijn bij de Anbos betekent ook dat er aan kwaliteitseisen wordt voldaan en dat is bij Martien heel goed te merken. Na een behandeling ga je weer als herboren naar huis!

Droom

Hoe Martien de toekomst ziet? “Ik blijf dit mooie vak nog heel lang doen, het geeft me veel voldoening. En wie weet komt mijn dochter Eline er later ook nog bij, ze vindt het allemaal wel heel interessant wat ik doe. Dat zou ik stiekem wel heel leuk vinden, moeder en dochter in Beautysalon10!” 

Beautysalon10

Oranjestraat 1, IJzendijke

+31 117 302608

Beautysalon10@zeelandnet.nl

- advertentie -

-advertentie-

Dit vind je vast ook leuk: