Theesting: high tea 3.0

De nieuwste versie van de high tea! Juriën Paridaen van Bistro in den Koning in Waterlandkerkje laat je ontdekken hoe thee en kleine gerechten elkaar ondersteunen.

165

Bistro ‘In den Koning’ presenteert nieuw concept

Een goede thee is wat kwaliteit en genot betreft zeker te vergelijken met wijn. Een passende thee bij verschillende gerechten? Dat kan zeker! Juriën Paridaen van Bistro in den Koning in Waterlandkerkje heeft een verrassend menu gemaakt en laat zijn gasten ontdekken hoe thee en kleine gerechten elkaar ondersteunen en accentueren. De nieuwste versie van de high tea!

Theesting

Theesting staat voor de beleving die de chefkok mee wil geven. “We hebben een menu waarbij we kleine gerechten serveren met aangepaste thee. We werken samen Bloomz Company die de melanges samenstelt. Tijdens een middagvullend programma serveren we een compleet 7-gangen arrangement met pairing van thee en bijpassende gerechten. Onze gasten maken kennis met verschillende smaken thee in combinatie met fijne smaakvolle zoete en hartige hapjes.”

De Theesting moet niet alleen verrassend zijn, maar zeker ook een gezellig samenzijn. Angie Scherbeijn-Paridaen, de vrouw van Juriën, is de gastvrouw van de bistro en zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt. Angie: “De Theesting vindt plaats in een gezellige setting met je vrienden of vriendinnen, familie of kennissen. Maar ook een babyshower, verjaardag en uitgebreide lunch zijn hier zeker geschikt voor.” 

Verrassend

Welke combinatie het meest verrassend is? Juriën begint meteen enthousiast te vertellen over lapsang thee. “Dit is een gerookte thee waarbij ik een gerookte ribeye met geitenkaas serveer. Het is een verrassende combinatie. Verder staat er ook kippendijspiesje met mangochutney op het menu waarbij een witte thee wordt geserveerd. Bij het kaasbordje hoort een jasmijnthee. En de rest? Dat is een verrassing!” 

Juiste zetwijze

De thee wordt geserveerd in een wijnglas, vanwege de aroma’s. Angie weet precies hoe elke thee gezet moet worden. “De juiste zetwijze is belangrijk voor de smaak van de thee. De thee mag ook niet te warm worden uitgeserveerd, anders proef je niks van alle smaken.”

Ook thee op een andere manier beleven? De Theesting kost € 32,50 per persoon en is te reserveren vanaf 2 personen. Aanvang is tussen 12.00 uur en 14.00 uur. 

​Afwisselend met klassiekers als basis

Bij Bistro ‘In den Koning’ kun je terecht voor koffie of thee met wat lekkers, lunch en diner. Het menu bestaat uit het beste van dit moment. Afwisselend, anders, maar met klassiekers als basis, met soms een uitstapje naar de mooie Franse keuken. Een 3-gangen maandmenu is er voor € 37,50. De bistro is geopend van donderdag t/m maandag vanaf 11.00 uur (van maart tot oktober vanaf 10.00 uur)

Bistro In Den Koning

Molenstraat 56

Waterlandkerkje

www.bistroindenkoning.com

+31 (0) 117 852444

- advertentie -

Dit vind je vast ook leuk: