Bomen voor een beter milieu

Zaterdag 9 maart werden 76 bomen geplant aan de Liniedijk te Axel.

51

Zeeuws Vlaamse Rotaryclubs planten bomen

Het was zaterdag 9 maart gezellig druk op de Liniedijk in Axel. De vier Zeeuws-Vlaamse Rotaryclubs (Oostburg, Terneuzen, Hulst en Westdorpe/Zelzate Euregio) en Inner Wheel Zeeuws-Vlaanderen hadden de handen ineengeslagen om gezamenlijk invulling te geven aan de uitdaging om met Rotary wereldwijd bomen te planten voor een beter milieu.

Biotoop

In nauwe samenwerking met de gemeente Terneuzen werden zaterdag 9 maart 76 bomen geplant aan de Liniedijk te Axel door zo’n 50 leden van de 5 clubs. Maar het bleef niet alleen bij de bomen. Op het perceel aan de Liniedijk, grenzend aan oostelijk Axel zijn naast bomen zaterdag na de lunch ook nog eens 2000 heesters en ander groen aangeplant. Hiermee wordt een biotoop gecreëerd waar diverse bijen en andere insecten kunnen gedijen, die weer voor stuifmeelverspreiding zorgen, waardoor de vegetatie zich blijft vernieuwen. Voor de bijen werd daarom ook een bijenhotel gebouwd, prima passend in de Zeeuwse bijenstrategie.

- advertentie -

Tulpenboom

De eerste boom die de grond in ging was een tulpenboom, een cadeau van de Zeeuws-Vlaamse Rotaryclubs en Inner Wheel Zeeuws-Vlaanderen aan de Rotaryclub Terneuzen ter ere van hun 65e verjaardag in 2018. Deze boom is geplant door erelid Amar Antheunis van Rc Terneuzen samen met voorzitter Rein Glansbeek.

Voormalig volkstuintjescomplex

De locatie betreft een voormalig volkstuintjescomplex aan de rand voor Axel. Door de herinrichting wordt het een plek waar Axel weer veel plezier aan kan beleven. Het groenbeheer van het perceel wordt door de gemeente Terneuzen aangepast aan de flora en fauna ter plaatse. De coördinatie van het planten van de bomen en struiken werd verzorgd door Eveline van der Hof van de gemeente Terneuzen en voorzitter Eric Jacobs van Rotaryclub Westdorpe/Zelzate.

- advertentie -

- advertentie -

Dit vind je vast ook leuk: