Bunkeren Groede Podium

Dat smaakt naar meer!

148

Duizenden mensen hebben genoten van het foodfestival Bunkeren. Woensdag 15 en donderdag 16 augustus 2018 stond Groede Podium in het teken van hapjes, drankjes, muziek en kinderanimatie. 

Van alles te eten en beleven

Wij gingen op woensdagmiddag een kijkje nemen. Het weer was fantastisch: een lekker zonnetje en een klein briesje. Groede Podium is voor dit soort evenementen een perfect terrein: veel gras waar je met je picknickkleed neer kunt strijken, veel schaduw van bomen en overal leuke nisjes waar je op avontuur kunt. Voor de kids in ieder geval een walhalla! De kinderen konden zich ook nog eens uitleven op het springkussen en de stormbaan. De optredens van Tijl Damen, Lappie Lapstop en Do Re Music zijn ook erg leuk. 

Overal vond je van die leuke foodtrucks met hapjes uit alle windstreken. Zonnige gerechten uit de Mexicaanse keuken, Vlaamse zoetigheden, American Burgers en Zeeuwse zilte zaligheden. De portie bitterballen van De Ambachterie smaken! Eigenaresse Ellen heeft met haar een man Dennis een mooi bedrijf uitgebouwd. Ze maken ambachtelijke kroketten en bitterballen, met meer dan 20 verschillende soorten recepten.

Tijdens een rondje door Groede Podium kwam ik overal wel bekenden tegen. Van jong tot oud, ik vind het zo gezellig! We sluiten af met een wrap van Marcin Beaufort – de garnalen komen zo van de Yakiniku af. Mjam!

In 2019 weer?

Of er een volgende editie komt? De organisatie, in handen van Groede Podium in samenwerking met Strandcamping Groede, heeft al ‘smakelijke ideeën voor een volgende editie. Als het aan mij ligt, kom ik volgend jaar graag weer Bunkeren!

Dit vind je vast ook leuk: