Carnaval is een feest voor iedereen

45

Voor de 5e maal op rij zal Eric de Rijcke ook in 2019 als Prins Bram den Eersten met de korte broek weer de scepter zwaaien over ’t Uulehat.  De VIP-wagen staat weer langs de route waar de stoet voorbijkomt. “Wij vinden dat carnaval een feest voor iedereen is en ook dit jaar willen wij weer personen met een beperking de mogelijkheid geven om ze op onze VIP-tribune de dag van hun leven te bezorgen”, aldus de prins.

Carnavalsbolwerk Aardenburg

In het eerste weekend van maart barst het feest weer los in Aardenburg. Aardenburg is al vele jaren het carnavalsbolwerk in West Zeeuws-Vlaanderen. De organisatie is sinds 1976 in handen van de Aardenburgse Carnavals Stichting de Nachtuuln, ACS de Nachtuuln. Vijf dagen lang wordt de plaatsnaam Aardenburg veranderd naar Uulehat en heeft de Prins der Nachtuuln de sleutels van de stad. Dit jaar vindt het carnaval voor de 44ekeer plaats, een jubileum. Dat zal in november groots worden gevierd.

VIP-wagen

Er komt altijd veel publiek af op de gezellige carnavalsoptocht in Uulehat. Net als voorgaande jaren is er weer een VIP-wagen. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de sponsors van de carnavalsvereniging de optocht aanschouwen op een mooie plaats langs de optocht. Het bestuur van de Nachtuuln wil komend jaar de wagen weer graag beschikbaar stellen aan anderen. Eric: “Ons idee is om mensen met een functiebeperking een mooie beleving aan te bieden. We willen ze laten genieten van onze optocht op een bijzondere manier.”

-advertentie-

Elke lach is een overwinning

Lenny Boeije-de Nijs is ook bestuurslid van de Nachtuuln. Zij nodigde vorig jaar de bewoners van 6 zorginstellingen uit West Zeeuws-Vlaanderen uit voor de VIP-wagen. Ze zorgde ervoor dat het de bewoners aan niets ontbrak. Ook dit jaar is ze weer van de partij. “Elke lach is een overwinning, daar doen we het allemaal voor. En op die dag zelf kun je perfect zien wat we daarmee bedoelen”, legt Lenny enthousiast uit. “Die mensen zijn zo ontzettend blij en tevreden met de hele ervaring!! Carnaval voor en door iedereen is de spijker op de kop.”

Ook kaarten sponsoren?

Bedrijven en inwoners uit West Zeeuws-Vlaanderen kunnen dit mede mogelijk te maken met een financiële bijdrage. Een kaart kost 25 euro. Eric: “We hebben alweer mooie spontane reacties, maar alle extra steun is welkom! Bij aanschaf van 2 kaarten sponsoren wij de 3e! Aanmelden kan via info@nachtuuln.nl.”

 

-advertentie-

- advertentie -

Dit vind je vast ook leuk: