Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee aan de slag in de keuken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet.ย Zet je koksmuts op en wees creatief met de smaakmakers uit onze streek.ย Maak vandaag een heerlijke chili con carne klaar. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!
Probeer ook zeker eens de vegetarische variant: Chili sin carne.
Chili con carne
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Ingrediรซnten
- 500 gram runderstoofvlees
- 125 gram ui in blokjes
- 150 gram black eye peas gekookt
- 150 gram bruine bonen gekookt
- 150 gram witte bonen gekookt
- 100 gram maiskorrels zoet
- 50 gram tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 5 gram kerriepoeder
- 5 gram paprikapoeder
- 2 gram komijn gemalen
- 5 gram koriander gemalen
- 2 rode chilipeper
- 1 fles bier pils
- 250 gram tomatenconcassรฉ in blik zonder vocht
Bereidingswijze
- Snijd het runderstoofvlees op blokjes van 3×3 cm en marineer met de specerijen en knoflook. Dit kan perfect een dag op voorhand.
- Bak het vlees goudbruin aan in bruisende boter. Voeg de ui en gesneden rode chilipeper toe. Blus af met het bier. Kook op.
- Als de helft van het bier verdampt is voeg dan de kippenbouillon, de helft van de bruine en de helft van de zwarte bonen, tomatenpuree en tomatenblokje toe.
- Kook op en zet het vuur zachter. Stoof onder deksel langzaam gaar.
- Gedurende 1,5-2 uur afhankelijk van de grootte van de pan en het vlees. Roer regelmatig en check de gaarheid van het vlees.
- Als het bijna gaar is voeg dan de rest van de gekookte bonen en de mais zonder vocht toe en stoof verder mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met witte rijst of flatbread, garneer met koriander, limoen en rode chilipeper.