Chocolademousse met aardbeien en blauwe bessen 

door

Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Bas Dierick van Bistro Beaufort. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Chocolademousse

Chocolademousse met aardbeien en blauwe bessen 

Bas Dierick – Bistro Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @koopeetbeleeflokaal!
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram zonnebloemolie
  • 200 gram donkere chocolade
  • 3 stuks eidooier
  • 60 gram suiker
  • 200 gram slagroom 35%
  • 3 stuks eiwitten
  • aardbeien en blauwe bessen

Bereidingswijze
 

  • Doe de chocolade en zonnebloemolie in een kom en plaats op een pan met warm water tot de chocolade gesmolten is.
  • Sla de eidooiers in een kom met de suiker schuimig.
  • Klop ook de slagroom luchtig tot yoghurtdikte.
  • Klop de eiwitten volledig stijf in een schone kom tot sneeuw.
  • Voeg de chocolade bij de opgeklopte eidooiers en roer door, spatel dit onder de geslagen room en vervolgens voorzichtig onder de eiwitten door.
  • Vul af in schaaltjes of een spuitzak.
  • Laat dit opstijven in de koelkast.
  • Snijd het fruit en houd iets apart, mix dit met een staafmixer.
  • Gebruik de rest van het fruit om de mousse op te maken.
Trefwoord eieren, roodfruit