Culinaire wandelingen met een natuurgids

Een smakelijke wandeling!

65

Op 23 september en 14 oktober naar het strand en de Cletemspolder in

Elke tweede zondag van de maand organiseert Restaurant De Deining culinaire wandelingen. Heerlijk lopen in de natuur en over het strand met natuurgids Soan Lan le. De wandelingen worden afgesloten met een heerlijke lunch van streekproducten. De laatste wandelingen van dit jaar komen er aan: op 23 september (een extra zondag in het kader van Week van de Zwinstreek) en 14 oktober. 

Derde seizoen

Annika Hollebek van De Deining vertelt over het ontstaan ervan: “We zijn drie jaar geleden begonnen met deze wandeling toen de Week van de Zee werd georganiseerd. Samen met Brenda Jasperse van Natuur & Zo en Soan Lan Ie hebben we toen een leuke wandeling uitgezet vanaf ons restaurant, zo het strand op en terug via het natuurgebied Cletemspolder. Als afsluiter van de wandeling kregen de wandelaars een lunch op ons terras. Het was zo’n leuke ervaring dat Soan Lan en ik besloten om deze culinaire wandelingen vaker aan te bieden. We kregen ook veel positieve reacties van deelnemers, sommigen komen vaker terug. Inmiddels zijn we nu aan ons derde seizoen bezig!”

-advertentie-

De natuur in

De wandelingen op 23 september en 14 oktober starten om 09.45 uur vanaf het restaurant. 

Annika: “De wandeling is ongeveer 3 kilometer en duurt 2 uur. Onderweg stopt Soan Lan om te vertellen over wat je ziet in de natuur en wat er eetbaar is. Ze weet veel over vogels en planten. Ook voor kinderen is de wandeling geschikt, want ze betrekt ze op een hele leuke manier. Bij terugkomst om 12.00 uur staat een lekkere lunch te wachten.” 

Info en reserveren

Reserveren voor de wandeling kan via Soan Lan Ie (06-40415686) of Restaurant de Deining (0117-376500). Groepen vanaf 10 personen kunnen de gids ook op andere dagen vastleggen. De kosten zijn € 20,- per persoon en voor kinderen tot 12 jaar € 10,- (25% korting met de Zeelandpas). 

-advertentie-

- advertentie -

Dit vind je vast ook leuk: