Een horecaterras voor Juutsom de Groe

door | 29 jun 2018 | Ook lokaal

Vers en Lekker: lunch, koffie en borrel terras. De proef is nog maar een paar weken van start gegaan en wat hebben ze er een lol in! Deelnemers van de dagbesteding van Juutsom de Groe runnen vier dagen per week het horecaterras van Vers en Lekker in het Vlaemsche Erfgoed. Een leuke manier om ervaring op te doen!

In Waterlandkerkje én Groede

Velen kennen Juutsom van de dagbesteding in Waterlandkerkje. Nelleke Oosterling is samen met haar man Edwin Kleijn oprichter van Juutsom. Ze legt uit: “Juutsom is een zorgboerderij en biedt wonenlogeeropvangdagbesteding voor kinderen en dagbesteding voor volwassenenmet een verstandelijke en/of psychische beperking.”

Zelfgemaakte producten

Juutsom de Groe is de afdeling van Juutsom in Groede. Nelleke vertelt over de tweede locatie van de dagbesteding: “In de winkel Vers en Lekker van het Vlaemsche Erfgoed worden al jaren de producten van de Catharinahoeve, de zorgboerderij van  Juutsom in Waterlandkerkje, verkocht. Tegenover de winkel, aan de andere kant van het straatje, is de ruimte voor dagbesteding. Hier wordt koffie gedronken, geluncht en gewerkt aan het klaarmaken van allerlei producten voor de winkel. Deelnemers helpen mee met het maken van jam, chutney’s, walnotenolie, appelmoes, kistjes en leuke verpakkingen. Ook maken we met de cliënten en vrijwilligers iedere week mooie dingen van de wol van de schapen op de boerderij in Waterlandkerkje.”

Horecaterras van Juutsom

En dan is er sinds kort het horecaterras! Samen met begeleiders is een groep deelnemers enthousiast aan de slag gegaan met het terras voor Huistheater de Twee Duiven. Bij Vers en Lekker zetten de mensen van Juutsom zich in om gasten te ontvangen en te helpen bij allerlei klusjes die daarbij horen. Vol enthousiasme zorgen ze dat de bezoekers van het terras hun bestelling op tafel krijgen. En dat het wel eens wat langzamer gaat, maakt niets uit. Want bij Juutsom horen mensen met een beperking er helemaal bij!