Elsje Fiederelsje Pannenkoekenhuis bestaat 5 jaar

Een mooi verhaal.

49

Jurgen en Els van Hootegem begonnen hun zaak met een missie. “Op 17 april 2014 openden wij voor het eerst onze deur aan Spuiplein 5 in Breskens. Dat was 5 jaar geleden! Wat is de tijd snel gegaan. Vele gasten hebben ons ondertussen gevonden en nog dagelijks mogen wij nieuwe gezichten verwelkomen. Wij zijn vooral trots op het feit wij ons verhaal kunnen en mogen vertellen.” Het is een mooi verhaal. 

Veilig en volwaardig

Jurgen en Els hebben een pannenkoekenrestaurant waar hun zoon Brent in de keuken en achter de bar werkt. Speciaal voor hun zoon Brent zijn ze Elsje Fiederelsje gestart, omdat ze een veilige werkplek zochten voor hem. Brent heeft hij het syndroom van Gilles de la Tourette, wat gepaard gaat met onbeheersbare tics. Er ontstond een echt familiebedrijf en inmiddels werkt de vriendin van Brent er ook. 

Het team bestaat verder uit collega’s die in de bediening en in de keuken werken, ook in de vorm van dagbesteding voor mensen met een arbeidsbeperking. Els: “Het was een bewuste keuze om ook een plek te creëren waar mensen met een fysieke of mentale beperking zich veilig genoeg voelen. Na 5 jaar is dat nog steeds ons motto. Zo kunnen we ze op een voor hen volwaardige manier mee laten draaien in ons bedrijf. We bieden begeleiding en ondersteuning die voor iedereen anders is, maar steeds aangepast aan de individuele mogelijkheden.”

Vacature bediening

Jammer genoeg gaat een van de vaste krachten weg, vertelt Els. “Ze gaat een zorgopleiding volgen en we zoeken voor haar een vervanger. Werken bij ons betekent dat je van aanpakken weet als het druk is in ons restaurant. Ervaring is niet per se nodig. Het horecavak kun je leren, als je er plezier in en gevoel voor hebt. Maar belangrijker is nog dat onze nieuwe collega goed bij ons past, hartelijk is voor onze gasten en weet om te gaan met een beperking. Onze klanten zijn heel divers en iedere dag is anders. Van kinderfeestjes tot toeristen. Van ouderen die iedere week een pannenkoek komen eten tot gasten die met hun begeleiders komen. We bieden minimaal 20 uur werk per week en in drukke perioden tot 40 uur. En is de bediening niet zo je ding, dan zoeken we ook nog afwassers voor in de weekenden en vakanties!”

- advertentie -

Bijzonder

Er is een hechte band met veel klanten. Els laat de mooie tekeningen zien die ze iedere week krijgt van Saskia en ze vertelt over een gezin waarvan de vader vooraf belt om de bestelling door te geven voor zijn gehandicapte dochter, zodat alles klaar staat voor zijn dochter als ze binnenkomt. Ze kan nou eenmaal niet zo goed wachten. “En ik weet dat dit niet overal kan in een restaurant, maar juist ook voor deze groep wil ik mijn best doen. We hebben niet alleen lekkere pannenkoeken bij Elsje Fiederelsje, maar bij ons is het ook bijzonder!”

Spreekt werken bij Elsje Fiederelsje je aan? Neem contact op! Elsje zoekt een vaste medewerker voor minimaal 20 uur, iemand voor in de spoelkeuken tijdens de weekenden en vakanties en iemand extra in de bediening voor weekend en vakanties is ook fijn!

Elsje Fiederelsje

Spuiplein 3

4511 AN Breskens

Telefoon 0117 – 308916

www.elsjefiederelsje-breskens.nl

- advertentie -

-adverentie-

Dit vind je vast ook leuk: