Feest bij Samina’s

246

Dames- en kinderkledingboetiek bestaat 15 jaar

“Heb je die leuke outfit ook al gezien op Facebook?” Veel klanten vinden zo hun weg naar Samina’s, waar dames en kinderen terecht kunnen voor eigentijdse en betaalbare kleding. Samina de Wever, eigenaresse van de kledingboetiek, zet regelmatig filmpjes op haar Facebookpagina waarin ze haar nieuwste collectie showt. En van de trotse klanten die dat leuk vinden, plaatst ze een foto. Mooi dat je meteen je nieuwste aanwinst kan showen!

Al 15 jaar is de kledingboetiek van Samina aan het begin van de Dorpsstraat in Breskens te vinden. Eerst met kinderkleding, onder de naam Little Stars. En sinds september 2015 ook met dameskleding. Begin vorig jaar onderging de winkel een metamorfose en veranderde de naam. Toepasselijker en herkenbaarder kan het niet: Samina’s.

Kleur

In de winkel is het lekker druk. De laatste sale-artikelen maken bijna plaats voor de nieuwe zomercollectie. Dozen staan klaar om uitgepakt te worden en zo volgen er de komende weken nog meer. Felle tinten en poederpastelkleuren voeren de boventoon deze zomer. “Veel dames komen binnen en willen graag iets anders dan hun zwarte outfit. Ik vind het altijd weer een mooi resultaat als ik de juiste kleur heb kunnen vinden voor ze. Mensen gaan stralen van kleur. En het grappige is dat ze er dan toch weer een zwart item tussen hebben gestopt als ze komen afrekenen ”, lacht Samina. 

In de winkel hangt betaalbare damesmode in de maten XS (34) tot en met XXL (46/48). Daarnaast verkoopt ze bijpassende tassen, sieraden, horloges en sjaals. De kinderkleding is er in de maten 50 tot en met 152. 

Feest

Het is niet alleen druk met het uitpakken van de nieuwe collectie, maar Samina is ook druk met de voorbereidingen van haar jubileum. Samen met haar dochter Tirzah heeft ze al een leuk programma bedacht voor de klanten. Op zaterdag 24 februari is het de hele dag feest in de winkel. Hapjes, drankjes en muziek erbij. Deze dag worden ook de winnaars bekendgemaakt van de Facebook actie. Wie gaat er naar huis met de gratis items? Daarnaast maakt men ook kans op leuke prijzen met het Rad van Fortuin. 

Tirzah is ondertussen ook een bekend gezicht in de winkel. Ze volgt de BBL-opleiding Detailhandel. Eén dag in de week naar school en de andere dagen doet ze praktijkervaring op in de winkel. Samina is blij met de jongere generatie. “Samen maken we de filmpjes en foto’s voor onze Facebookpagina. Tirzah houdt daarnaast ook de online bestellingen bij en de vragen die beantwoord moeten worden. En het is ontzettend leuk om samen in de winkel te staan.” 

Een zegen

De steun van familie is voor Samina heel belangrijk. “Het is heel fijn dat mijn gezin achter me staat. Ook ’s avonds ben ik vaak nog bezig en het scheelt dat mijn man thuis ook helpt.” Ze is blij met de keuze om ook dameskleding aan te bieden in de boetiek. “Tijdens de crisis was het best moeilijk. Het ondernemerschap brengt zoveel uitdagingen met zich mee en de kinderkleding blijft een lastige branche. De dameskleding blijkt een goede aanvulling. En een succesvolle, want Samina is blij verrast over de drukte in de winkel. “En we ervaren het echt als een zegen, dat al het harde werken nu zo wordt beloond!”

Dit vind je vast ook leuk: