Fietstochten Gidsenteam Aardenburg groot succes

52

Ondanks de hitte wisten de afgelopen weken ruim 40 fietsers de Markt in Aardenburg weer goed te vinden. Al een aantal jaren organiseert het Gidsenteam de Aardenburgse Rondommes. Gids Wilfried Staelens leidt de fietsliefhebbers langs de mooiste plekjes in een ruime cirkel rond Aardenburg.

Aardenburgse Rondommes

De fietstochten worden op de derde en vierde dinsdag van juli en eerste en tweede dinsdag van augustus georganiseerd. De tochten zijn ongeveer 40 kilometer lang en gaan telkens langs interessante locaties. 

De eerste Rondomme ging van start op dinsdag 24 juli en bracht de fietsers naar de kreken van Sint-Laureins. Tijdens een stop volgde uitleg van gids Wilfried, onder het genot van een toastje met gerookte paling. De tweede Rondomme op 31 juli ging door de polders richting Nieuwvliet. Via het Bos van Erasmus, waar verteld werd over het ontstaan ervan, naar de molen van Cadzand en weer terug naar de Kikkerstad. Na de tocht door het Land van Cadzand gingen de fietsers een week later naar de geboortegrond van Tijl Uilenspiegel, Damme. 

Feestelijke maaltijd

De laatste fietstocht op dinsdag 14 augustus is, zoals gebruikelijk, een korte route rondom Aardenburg. De tocht start eerder, om 10.00 uur, want als afsluiter staat net na de middag een gezamenlijke feestmaaltijd op het programma. 

Gidsenteam

De Aardenburgse Rondommes zijn niet de enige activiteit die door de gidsen uit Aardenburg worden georganiseerd. Zij zorgen ook voor rondleidingen in de Sint-Baafskerk en door het stadje. Op deze manier hopen zij Aardenburg nog beter op de kaart te zetten. 

Dit vind je vast ook leuk: