Goed voor jezelf zorgen met mindfulness training

65

Last van stress, spanning of depressie? Een bezige bij die zichzelf voorbij rent? Een piekeraar die slecht slaapt en vaak moe is? Mindfulness trainingen kunnen je helpen om weer beter voor jezelf te leren zorgen. Lien Keijl is mindfulness trainer en leert hoe je rust en ruimte kan brengen in je hoofd, lichaam en leven.

De Witte Wind

Lien is eigenaar van De Witte Wind, haar praktijk voor mindfullness in Groede. Ze verzorgt Mindfulness Based Stress Reduction trainingen aan huis en bij Bodylinein Terneuzenen Centrum Qiin Breskens. Ze gaat ook naar mensen toe, wanneer zij zelf niet kunnen komen. Het is een wetenschappelijk bewezen methode om effectiever met stress, burn-out en werkdruk om te leren gaan. Het is een soort mentale conditietraining die effectief is bij terugkerende depressies, angstklachten, piekeren, slapeloosheid en stress gerelateerde klachten.

Gecertificeerd trainer

Meditatie en mindfulness zijn voor Lien altijd al een fijne houvast geweest. Tijdens een reis naar Tibet en Nepal volgde Lien een tiendaagse retraite in het Pullahari klooster. Bij het boeddhistisch centrum Naropa Instituut in Cadzand volgde ze onder andere lessen bij Lama Karta. Nadat ze in 2005 de vierjarige opleiding bij Johan Tinge aan het Instituut voor Mindfulness afrondde, verzorgt Lien zelf mindfulness trainingen. Sinds 2009 is ze gecertificeerd mindfulness trainer en aangesloten bij de VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen).

Je gedrag veranderen

In 8 weken leert Lien de deelnemers verschillende mindfulness meditatieoefeningen. Zo trainen ze hun brein intensief waardoor men meer rust, helderheid en ontspanning ervaart. Ook geeft Lien ‘huiswerk’ mee. De 8 weken zijn nodig om tot gedragsverandering te komen. Hier is veel onderzoek naar gedaan. Daaruit is gebleken dat – indien je in die 8 weken ook oefent met het materiaal dat wordt aangeboden – het ook de veranderingen geeft die je wenst. Zo werk je naar meer rust, ruimte en richting in je leven.

De Witte Wind

Voorstraat 46

- campagne -

4503 BK Groede

lucky13@zeelandnet.nl

Mobiel: 06-25033286

www.zijninzeeland.nl

Kennismaking met meditatie?

Elke laatste woensdag van de maand geeft Lien meditatietraining.

Waar: Centrum Qi in Breskens

Tijd: 19 – 21 uur

Kosten: € 7,50 per keer

Info en opgeven: Centrum Qi (06-47032113 of qi-biotaria@zeelandnet.nl) of De Witte Wind (06-25033286 of lucky13@zeelandnet.nl)

- advertentie -

-advertentie-

Dit vind je vast ook leuk: