Het leukste uitje van Zeeland vind je in Sluis

58

Bizarium, museum van bizarre uitvindingen. Op de website van Tripadvisor staat dit museum op de eerste plek als het leukste uitje van Zeeland. Het Bizarium is een museum vol bizarre uitvindingen en ontvangt lovende reacties van de bezoekers. Voor wie het museum nog niet heeft bezocht: zeker doen!

Bizarre uitvindingen

Ann Geerinck en Marc De Jonghe hebben eind 2016 hun museum geopend. Het is gelegen in de Hoogstraat, op loopafstand van het winkelcentrum van Sluis. Het voormalige schoolgebouw is prachtig verbouwd tot expositieruimte waar de bezoekers allerlei bizarre uitvindingen aantreffen. Het zijn vooral replica’s die door Marc zelf zijn gemaakt. Hij gebruikt hiervoor tekeningen die hij in archieven vindt. Hij heeft een vaste collectie gemaakt en ieder jaar komen er nieuwe stukken bij. In het museum zijn nu 105 objecten te bewonderen en bezoekers kijken hun ogen uit. Ze komen de meest bijzondere dingen tegen: een vliegfiets, de haargroeihelm, de zwemparaplu en een snorrenlepel. 

Bizarium roept geniale en zotte ideeën, die eeuwenlang alleen op papier bestonden, tot leven en vormt zo niet alleen een ode aan alle uitvinders van weleer maar ook een appèl aan alle creatieve denkers van vandaag – www.bizarium.com

Audiogids

Sinds de opening hebben Ann en Marc al veel bezoekers mogen ontvangen, uit 49 verschillende landen. Het tweede seizoen is nu volop aan de gang en men weet inmiddels steeds beter de weg te vinden naar het Bizarium. Nieuw dit seizoen zijn de audiogidsen die je meeneemt tijdens je bezoek. “Elk object heeft een plaatje en een verhaal,” vertelt Ann. “De teksten zijn geschreven én ingesproken door Maud Vanhauwaard, stadsdichter van Antwerpen en woordkunstenares. We zien dat de audiogids voor alle leeftijden geschikt is: zelfs kinderen vanaf 4 jaar zijn gekluisterd aan het bakje!”

Ook voor scholen en groepen

Het is goed te merken dat het zomervakantie is: bezoekers zijn hier op vakantie en pikken een bezoekje aan het museum mee. “Niet alleen voor deze doelgroep, maar zeker ook voor scholen en groepen is het museum heel interessant,” vertelt Marc. Ann vult lachend aan: “Het verbaasde gezicht van de juf die haar leerlingen meenam naar het museum, was fantastisch. Ze had nog nooit eerder meegemaakt dat de kinderen ruim een uur stil waren geweest tijdens een uitstapje!” 

Bizarium Museum, Hoogstraat 35, 4524 AA Sluis,www.bizarium.com

-advertentie-

Dit vind je vast ook leuk:

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Akkoord en doorgaan Meer info