Kaaipop 3.0: nu is het podium voor Martin Cornelius

Wat doe je als je maat in zijn afscheidsbrief vraagt om ‘zijn’ Kaaipop door te laten gaan tijdens de Visserijfeesten in Breskens? Juist, dan doe je dat gewoon!

1.166

Wat doe je als je maat in zijn afscheidsbrief vraagt om ‘zijn’ Kaaipop door te laten gaan tijdens de Visserijfeesten in Breskens? Juist, dan doe je dat gewoon! Het overkwam Wesley Ekkebus afgelopen zomer. Als eerbetoon aan Martin Cornelius organiseert Wesley met een vriendengroep op zondag 15 september Kaaipop 3.0 in Breskens. 

Muziekliefhebber

Vastbesloten om niet meer verder te leven, overleed Martin Cornelius op 25 juli. De eigenaar van de Bounty in de Zandstraat in Breskens zou dit jaar voor de 9e keer het evenement Kaaipop organiseren tijdens de Visserijfeesten. Het evenement stond de week na zijn overlijden gepland. “Een weekend vol muziek in een vol café en volle straat, daar deed Martin het voor. Als muziekliefhebber vond hij het fantastisch om anderen ook te laten genieten van muziek,” vertelt Wesley. 

Podium

Martin liet afscheidsbrieven na, waaronder eentje voor Wesley. Hij vroeg hem om Kaaipop vooral door te laten gaan, zodat iedereen tijdens de Visserijfeesten zou kunnen genieten van muziek. Alles was immers voorbereid en de inkopen waren gedaan. Maar het lukte niet. “Je zit vol verdriet, het duurt nog maar een week tot het evenement en ik kon het niet opbrengen om dan met een glimlach feest te vieren.” De boodschap van Martin liet hem echter niet los. 

Al snel werd een locatie aangeboden, een datum gekozen en samen met Serge Brevet, Chris Schippers, Bjorn de Rijcke en George de Rijcke ging Wesley aan de slag. Een groep van twintig vrijwilligers helpt de vriendengroep met de organisatie. “Martin bood anderen altijd een podium en nu kunnen we hem de laatste eer geven: een podium voor Martin.” 

Kaaipop 3.0

Zondag 15 september gaat het gebeuren. Vanaf 14.00 uur spelen diverse bands in Raceland, de voormalige kartbaan op het bedrijventerrein in Breskens. Wesley houdt om 14.45 uur een openingstoespraak en om 15.00 uur treedt de mysteryband op. Net als Martin altijd deed, houdt ook Wesley de naam van de band geheim. 

Uit mijn hart

Of hij zenuwachtig is? “Eigenlijk niet, want alles wat ik wil zeggen komt uit mijn hart. Ik geef gehoor aan de vraag van Martin door Kaaipop te organiseren en ik hoop dat het een prachtig afscheid wordt. Alle muziekliefhebbers uit de regio zijn van harte welkom! Mensen vragen al of we dit ook volgend jaar weer doen, maar dat weten we nog niet. Eerst zondag maar eens afwachten,” besluit Wesley. 

Dit vind je vast ook leuk: