Keurslagerij de Milliano

Keurslagerij de Milliano is al meer dan een eeuw een begrip in Oostburg. Voor een goed stuk vlees en vleeswaren ga je naar Markt 16.

126

Update: Dit artikel is verschenen in september 2019. De slagerij is in 2021 gesloten toen de eigenaar met pensioen ging.

Familie de Milliano is met de slagerij al meer dan een eeuw een begrip in Oostburg. Voor een goed stuk vlees en vleeswaren of een lekkere gourmetschotel of schepsalade ga je naar Markt 16. Maak kennis met slager Alfred de Milliano van Keurslagerij de Milliano!

Bijna 120 jaar geleden…

De geschiedenis gaat al even terug, vertelt Alfred. “Mijn grootvader Emile de Milliano startte samen met zijn vrouw Louise begin 1910 zijn runderslagerij aan de Mr. Hennequinstraat in Oostburg. Eind jaren ’20 verhuisde hij de slagerij naar de Langestraat, omdat een verandering van het bestemmingsplan lang op zich liet wachten.” Dit pand werd door oorlogshandelingen verwoest. Na de oorlog werd een nieuwe start gemaakt aan de Markt in Oostburg. “Het waren nu mijn ouders die het bedrijf overnamen. Na het plotseling overlijden van mijn vader in 1983 heb ik het bedrijf voortgezet, en doe dat nu nog steeds samen met Veerle en medewerkers.”

Slagersvak

Alfred rolde eigenlijk vanzelf in het slagersvak. “Doordat ik na het behalen van de middelbare school niet direct aansluiting had op een vervolgstudie, heb ik nog enige tijd thuis in de slagerij gewerkt. De consulent van de slagersvakschool kwam regelmatig bij ons om een leerling te begeleiden. Hij was het die mij aanzette om naar de vakschool te komen, en dat beviel goed”, kijkt Alfred terug. 

Dynamisch

Samen met Veerle en medewerkers werkt Alfred iedere dag aan het vervaardigen van ambachtelijke kwaliteitsproducten. Goede service aan de klanten is voor hen heel belangrijk. “Wij proberen ons te onderscheiden door specialisatie en maatwerk. Het slagersambacht blijft spannend, het is een dynamisch vak waarin veel verandert. Wij gaan daar zeker in mee. Innovatie is nodig, daar staan wij voor 100% achter.”

Mooi uitzicht

Vanuit de slagerij kijken ze uit op het nieuwe ingerichte centrum van Oostburg. Ze zijn er blij mee. “Ik heb inmiddels twee herinrichtingen meegemaakt, maar deze vind ik wel heel geslaagd”, vertelt Alfred. “We hebben een fris ogend en toegankelijk centrum gekregen, geheel in de sfeer van deze tijd. Ik hoor hier en daar best wat kritische noten, maar ik denk dat we toch blij mogen zijn dat hier toch nog relatief veel voorzieningen zijn. Het aantal fysieke winkels neemt overal af, maar Oostburg biedt toch nog een brede diversiteit aan bedrijven, zowel voor de dagelijkse boodschappen als voor de duurzame aankopen.”

Foto: Joyce Caboor

Dit vind je vast ook leuk: