Klaar voor de start? De Mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen komt eraan!

58

Frank Boerebach beleefde zelf hoe mooi het is om zelf aan de Roparun mee te doen. Een zware estafetteloop voor acht lopers van Parijs of Hamburg naar Rotterdam en een belevenis die je nooit vergeet. Zes jaar geleden wilde hij diezelfde ervaring overbrengen naar Zeeuws-Vlaanderen. Hij organiseerde zelf in 2013 de eerste Mini-Roparun met 160 deelnemers; dit jaar vormt hij als voorzitter met zes bestuursleden de organisatie en zijn al ruim 750 deelnemers ingeschreven!

Enthousiast bestuur

Iedere maand komen de heren samen om de organisatie van de Mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen te bespreken. Een gezellige vergadering, maar er wordt hard gewerkt. Iedereen is verantwoordelijk voor een aantal taken. Secretaris Erik van den Heuvel ziet erop toe dat er niets wordt vergeten en houdt de administratie bij. Samen met Jacky Aers, die de sponsorwerving voor zijn rekening neemt, en penningmeester Eddy van den Bunder vormen Erik en Frank het bestuur van het eerste uur. Maar het evenement groeide en Peter van Erp (veiligheidscoördinator), Udo Kooyinga (aansturing vrijwilligers) en Wilbert Dekkers (communicatie & social media) sloten zich aan bij de organisatie. De grootste drijfveer van de heren? “Een mooie en leerzame belevenis voor de jeugd aanbieden en zo een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van leven van kankerpatiënten,” antwoorden ze allen volmondig. 

Een mooie prestatie

De Mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen is een sponsorestafetteloop van ongeveer 65 kilometer. Een Mini-Roparunteam bestaat uit ongeveer acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 8 kilometer lopen. Een hele prestatie! “Daarnaast zijn ook de ouders en andere begeleiders heel actief. Een team wordt ondersteund door bijvoorbeeld minimaal twee fietsers en chauffeurs van de volgauto’s. Het is mooi om te zien hoe betrokken ouders, familie en vrienden zijn bij dit evenement en de prestaties die de kinderen leveren,” vertelt Udo, de vrijwilligerscoördinator. 

Kinderen tussen de 10 en 15 jaar lopen in teamverband en zamelen op die manier geld in. Veel scholen in de gemeenten Terneuzen en Sluis doen mee. Frank: “De doelstelling van de stichting is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting ROPARUN. De Stichting ROPARUN besteedt deze gelden aan de palliatieve zorg van kankerpatiënten. De stichting wil op deze manier kinderen leren om betrokken te geraken bij de maatschappij en te laten ervaren hoe het is om grenzen te verleggen. De kinderen leren om niet op te geven, zoals mensen die leiden aan een ongeneeslijke ziekte dat ook niet kunnen. Vanuit dat standpunt is 65 kilometer lopen geen opgave.” 

De Mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen wordt in 2018 niet alleen meer gelopen in de gemeente Sluis maar sinds 2016 ook in de gemeente Terneuzen! Scholieren uit de gemeente Terneuzen lopen op 25 mei 2018 voor het goede doel. Op 1 juni lopen de scholieren uit de gemeente Sluis de Mini-Roparun.

- campagne -

Sponsoring

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, statiegeldflessen acties en het zoeken naar sponsors.Jacky merkt dat het bedrijfsleven ook zeer betrokken is bij het evenement. “Ongelofelijk hoeveel bedrijven hun steun geven aan de Mini-Roparun! Zowel financieel, als in natura door bijvoorbeeld materialen en eten te verzorgen.” De afgelopen 5 edities van de Mini-Roparun is al meer dan 65.000 euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.

De opbrengsten van de Mini-Roparun Zeeuws-Vlaanderen zullen ook in 2018 gaan naar de Stichting ROPARUN. Dit jaar wordt in Zeeuws-Vlaanderen de Stichting Steunpunt ondersteund. Zij verzorgen kinderkoffers voor zieke kinderen in de regio Zeeuws-Vlaanderen en België. Daarnaast heeft de Stichting Roparun dit jaar I Love Marie als goed doel gekozen. Dat is een stichting dat een troostpop met prentenboek uitdeelt aan zieke kinderen.

Toekomst

Een prachtig evenement dat de afgelopen jaren is uitgegroeid en vanuit Hulst hebben de scholen ook al interesse getoond. Een Mini-Roparun van Hulst naar Oostburg staat zeker op het verlanglijstje van de heren. Maar Frank heeft daarnaast nog een mooie wens. “Net als bij de echte Roparun zou ik graag de teams ook gedeeltelijk in het donker laten lopen. De ervaring die je meemaakt om ’s nachts te lopen, is zo bijzonder. Dat zou ik ook graag onze lopers in Zeeuws-Vlaanderen willen laten ervaren!” Nou Frank, wie weet bij de 10e editie?

Ook doneren aan de Stichting Mini-Roparun? Dat kan door een bijdrage over te maken aan IBAN NL 51 RABO0302 7397 26 op naam van Stichting Mini Roparun Zeeuws Vlaanderen. U kunt ook veilig en gemakkelijk digitaal doneren via www.miniroparunzvl.nl

Foto: Het bestuur van de Stichting Mini-Roparun

-advertentie-

-advertentie-

Dit vind je vast ook leuk: