Ga terug
+ servings
varkenswang in dutch bargain

Varkenswang in Dutch Bargain Russian Stout

Marcin Beaufort
Marcin Beaufort van Marcin Culi Advies werkte heerlijke gerechten uit, bereid met streekproducten. Deze keer op het menu: varkenswang met bier uit Groede. We gaan stoven, dus neem lekker de tijd!
4.67 van 3 stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

Ingrediënten
  

Voor de jus

  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 gram wortel
  • 1 ui
  • 50 gram prei
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram champignons
  • 1 bruine boterham
  • peper, zout en wat suiker
  • rodewijnazijn

Bereidingswijze
 

  • Breng in een steelpan de Dutch Bargain met de specerijen en sinaasappel aan de kook. De alcohol zal verdampen. Laat even doorkoken. Haal de steelpan van het vuur.
  • Verhit wat boter in een braadpan. Bak de varkenswangen aan tot ze mooi bruin en gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de inhoud van de steelpan, de kippenbouillon en groenten toe. Stoof alles, net onder kookpunt, tot alles gaar is (ongeveer 1,5 uur).
  • Haal de varkenswangen uit de jus. Zeef de jus en kook in. Breng op smaak met peper, zout, suiker en azijn.
  • Serveer de varkenswangen met gekookte of gebakken aardappelen. Smakelijk!
Trefwoord hoofdgerecht, vlees