Ga terug
+ servings
hartige taart met seizoensgroenten

Hartige taart met seizoensgroenten

Marcin Beaufort
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

taartvorm rond

Ingrediënten
  

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 2/3 eetlepes koud water
  • kant en klaar quiche/bladerdeeg
  • groente van het seizoen rode biet - pastinaak - spinazie - prei - pompoen
  • 150 gram gerookte spek/ham/vis of garnalen optioneel
  • 200 gram melk
  • 200 gram room
  • 4 eieren
  • 150 gram gemalen belegen kaas

Bereidingswijze
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de boter in kleine blokjes.
  • Vermeng de bloem en het zout.
  • Mix de bloem met het zout kort in een keukenmachine (of meng met de hand) en voeg 1 ei en het water toe tot het een korrelig deeg vormt.
  • Haal het deeg uit de machine en kneed kort na, plaats het vervolgens 1 uur in de koeling.
  • Maak de groenten schoon, snijd in kleine blokjes en stoof gaar in een pan, kruid naar smaak en voeg bij de rode biet wat suiker en rode wijnazijn toe.
  • Snipper de ui en bak dit samen met de blokjes gerookte spek in een pan.
  • Maak een mengeling van melk, room en eieren en kruid dit met peper en zout.
  • Rol het deeg uit tot een halve cm dikte en bekleed de quiche vorm met het deeg.
  • Prik gaatjes in de bodem met een vork en verdeel daarna het spek, ui, groenten en kaas over de vorm.
  • Plaats de quichevorm in de oven en giet het eimengsel erbovenop.
  • Bak tot goudbruin, afhankelijk van de hoogte van de quiche.
  • Laat even afkoelen en snijd in punten. Eet smakelijk!
Trefwoord hoofdgerecht, vegetarisch, vlees