Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde en gekarameliseerde peer
Marcin Beaufort
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Dit recept geprobeerd?
Vermeld
@kooplokaalzeeuwsvlaanderen
!
Gang
Nagerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
6
rijpe
peren
Sweet Sensation, Doyenne de Comice, Williams
375
gram
witte wijn
75
gram
suiker
1
kaneelstokje
1
laurierblaadje
1
steranijs
1
citroen
speculaas
Bereidingswijze
Gepocheerde peer
Schil de peren.
Snijd in 4 of 6 stukken, afhankelijk van de grootte van de peer.
Breng de witte wijn met suiker en specerijen aan de kook, leg er de peren in en kook op.
Zet vuur af en laat langzaam garen.
Zelf hangop maken? Zo doe je het!
Neem een doek, giet er de yoghurt in (al dan niet met suiker of extra specerijen)en hang 24u op in je koelkast, wel even een bakje eronder zetten!
Speculaascrumble
Maak gebruik van 1 pak speculaas en verkruimel dit.
Gekarameliseerde peer
Maak een donkere karamel van de suikersiroop.
Voeg dan de peren toe en bak mooi ze goudbruin in de karamel.
Blus af met wat Zeeuwse rum van Schodu rum. Oppassen voor de vlam!
Werk af met enkele klontjes boter.
Voeg zeezout en rasp van citroen toe.
Leg alles in een diep bord of glas, 2 lepels karamel erbij, een goede schep hangop en de crumble er over heen.
Trefwoord
nagerecht, tussendoortje