Ga terug
–+ servings
Gepocheerde en gekarameliseerde peer

Gepocheerde en gekarameliseerde peer

Marcin Beaufort
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 rijpe peren Sweet Sensation, Doyenne de Comice, Williams
  • 375 gram witte wijn
  • 75 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblaadje
  • 1 steranijs
  • 1 citroen
  • speculaas

Bereidingswijze
 

Gepocheerde peer

  • Schil de peren.
  • Snijd in 4 of 6 stukken, afhankelijk van de grootte van de peer.
  • Breng de witte wijn met suiker en specerijen aan de kook, leg er de peren in en kook op.
  • Zet vuur af en laat langzaam garen.

Zelf hangop maken? Zo doe je het!

  • Neem een doek, giet er de yoghurt in (al dan niet met suiker of extra specerijen)en hang 24u op in je koelkast, wel even een bakje eronder zetten!

Speculaascrumble

  • Maak gebruik van 1 pak speculaas en verkruimel dit.

Gekarameliseerde peer

  • Maak een donkere karamel van de suikersiroop.
  • Voeg dan de peren toe en bak mooi ze goudbruin in de karamel.
  • Blus af met wat Zeeuwse rum van Schodu rum. Oppassen voor de vlam!
  • Werk af met enkele klontjes boter.
  • Voeg zeezout en rasp van citroen toe.
  • Leg alles in een diep bord of glas, 2 lepels karamel erbij, een goede schep hangop en de crumble er over heen.
Trefwoord nagerecht, tussendoortje