Ga terug
+ servings
Kalfsjus

Kalfsjus

Recept van: Bistro In Den Koning
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 500 ml kalfjus

Wat heb je nodig?

Soeppan

Ingrediënten
  

Benodigdheden voor 500 ml kalfsjus

  • 1.5 kilo kalfsbotten
  • 600 gram gesneden wortel - ui - prei - selderij
  • 1 blik gepelde tomaten op sap 400 gram
  • 400 mililiter rode wijn
  • 1 laurierblaadje
  • een paar zwarte peperkorrels
  • 2 takjes tijm
  • 2 kruidnagels

Bereidingswijze
 

  • Breng de kalfsbotten in een soeppan met 1,5 liter koud water snel aan de kook.
  • Draai het vuur laag en schuim af met een schuimspaan.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het tegen de kook aan een dag trekken.
  • Voeg af en toe wat vocht toe als er te veel verdampt.
  • Passeer de jus door een fijne zeef met daarin een passeerdoek (natgemaakte schone theedoek die beslist niet naar wasmiddel ruikt)en schenk het vocht in de pan.
  •  Laat het op laag vuur indampen tot 500 ml en daarna afkoelen.

Als je in 1 keer een grote pan maakt met bijvoorbeeld 6 kg botten kan je de rest altijd portioneren en invriezen. Dan heb je altijd een mooie basis voor al je vleessauzen.

    Trefwoord bijgerecht, vlees