Ga terug
+ servings
stuctureer van een aardpeer

Structuren van de aardpeer

Recept van: Restaurant De 6 Linden
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilogram aardpeer uit eigen tuin
  • 2 witte uien grof gehakt
  • 4 tenen knoflook geplet
  • sojasaus

Nodig voor het zoetzuur

  • azijn
  • suiker

Bereidingswijze
 

  • Rooster de aardperen met de meeste knobbels en de gekste vormen in een vuurvaste schaal een kwartiertje op een hete. (Ze mogen een beetje zwart worden en ‘poffen’, dat er wat vocht uit loopt.)
  • Was de meest ronde aardperen, leg er een paar apart en schil de rest met een dunschiller. Maak zo lang mogelijke halen, zodat je lange schillen krijgt en bewaar ze.
  • Pak tot slot de aardperen die je apart hebt gelegd en snijd die in dunne plakjes met behulp van een snijmachine, een mandoline of een vaste hand. Doe deze in een hittebestendig bakje.
  • Zet een grote pan op het fornuis en doe daarin wat olie, sojasaus, de ui en de knoflook, laat die even aanzweten.
  • Vul de pan met koud wateren voeg de geroosterde aardperen uit de haard toe. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes inkoken tot de bouillon goed op smaak is.
  • Zet een pan op het fornuis en doe daar de geschilde aardperen in. Vul aan met water met een snuf zout, tot ze onder staan en kook ze gaar.
  • Giet de aardperen af en doe ze in de keukenmachine. Laat draaien tot je een mooi gladde puree hebt samen met een schep zure room en wat milde olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de frituur aan op en frituur de schillen van de aardperen gedurende twee minuten. Tot ze uigebruist en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Maak een zoetzuur door 1 deel water, 1 deel suiker en 1 deel azijn in een pan te verhitten. Je kunt er nog specerijen zoals steranijs en jeneverbes bij doen. Giet dit over de plakjes aardpeer die je apart gehouden hebt
Trefwoord bijgerecht, vegetarisch