Schil de pastinaken en de aardappel en snijd ze in evengrote stukken.
Zet de pastinaak en de aardappel net niet volledig onderwater en voeg ongeveer 300 ml room toe, een snuf zout en een klein klontje boter.
Kook de pastinaak en aardappel totdat ze gaar zijn.
Giet af en draai in een blender met de overgebleven room op tot een mooie gladde puree.
Kruid eventueel nog af met zout en witte peper of cayenne.
Snijd het vel van de bloedworst over de lengte heel licht in en trek het vel van de bloedworst af.
Snijd de bloedworst in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Verwarm de beurre noisette in een pan en leg de knoflook met de snijkanten naar beneden in de boter.
Kruid de bloedworst aan beide zijden met peper en zout en bak de bloedworst om en om totdat je een licht krokant laagje hebt.
Zet ondertussen de appeltjes onder de grill-stand van je oven en laat ze licht aankleuren.
Bak de paddenstoelen in de beurre noisette en voeg na 2minuten de zoete ui toe en kruid met peper en zout. Bak de paddenstoelen ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Verwarm de pastinaak puree en verdeel over het bord. Hierover komen de paddenstoelen met de zoete ui en daar weer bovenop verdeel je de bloedworst. Werk af met de jus en wat fijne mosterdsla.