Ga terug
+ servings
Restaurant Auberge des Moules

Pompoensoep

Restaurant Auberge des Moules
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 300 ml room
  • 2 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 1 sinaasappel
  • peper en zout

Oude kaas créme

  • 200 gram oude kaas
  • 150 gram slagroom
  • 150 gram olie

Toast

  • 1 mooi wit zuurdesembrood van de lokale bakker
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze
 

Bereiding pompoensoep

  • Schil en snijd de pompoen door de helft en verwijder de zaadjes, snij vervolgens in gelijke stukken.
  • Snijd de ui, gember, knoflook en rode peper.
  • Snijd de aardappel in blokjes.
  • Fruit de ui samen met de gember, knoflook, rode peper in de pan met olijfolie tot de uit glazig is.
  • Voeg de pompoen toe en bak nog even mee op hoog vuur, blus de bouillon.
  • Laat op laag vuur garen tot de pompoen en aardappel zacht zijn.
  • Mix met de staafmixer tot een gladde soep.
  • Schenk de room bij de soep.
  • Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel daarna.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout, rasp en sap van de sinaasappel.

Bereiding oude kaas crème

  • Rasp de oude kaas.
  • Breng de room aan de kook.
  • Voeg de oude kaas toe.
  • Gebruik de staafmixer om er een gladde massa van te maken.
  • 'Monteer' de crème met de olie tot hij mooi dik is (monteren is eigenlijk heel langzaam en druppelsgewijs de olie toevoegen aan de kaassaus, terwijl je aan het mixen bent).

Breiding toast

  • Snij het brood in mooie dunne plakken.
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met olijkolie, zeezout en een klein snufje peper.
  • Leg de plakken 7 tot 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Haal de plakken uit de oven en serveer ze samen met de oude kaas crème bij de pompoensoep.
Trefwoord hoofdgerecht, soep, vegetarisch