Ga terug
–+ servings
Brownies van bruine bonen

Brownies van bruine bonen

Heidi Vercraeije van Termont & Thomaes
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram boter
  • 200 gram bruine bonen gedroogd
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram dadels
  • 5 eetlepels honing
  • 50 gram pure chocolade minimaal 70%

Bereidingswijze
 

  • Ze de bonen een nacht in koud water, samen et 1 theelepel bakpoeder om te weken. Kook de bonen daarna gaar (zonder zout) in zo'n 45 minuten. Laat de bruine bonen uitlekken, afkoelen en spoel ze om met water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Snijd het vanillestokje over de lengte door en schraap het merg eruit.
  • Doe de bruine bonen, het cacaopoeder, de rest van het bakpoeder, de eieren, dadels, honing, het merg uit het vanillestokje en een snuf zout in de kom van een keukenmachine en maal alles tot een egaal mengsel. Meng tot slot de gesmolten boter erdoor.
  • Hak de pure chocolade in stukjes en meng deze door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en zet deze in de oven.
  • Bak de brownies in zo'n 40 minuten gaar.
Trefwoord nagerecht, tussendoortje