Ga terug
–+ servings
Worteltaart

Worteltaart

Marcin Beaufort
Nog geen stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram wortel julienne
  • 4 stuks grote Zeeuwse eieren
  • 125 gram blonde basterdsuiker
  • 125 gram rietsuiker
  • 2 rasp van sinaasappel
  • 150 gram zonnebloemolie
  • 225 gram bloem van de molen
  • 10 gram bakpoeder
  • 5 gram zout
  • 5 gram gemalen steranijs

Garnering

  • 100 gram worteljulienne

Glazuur

  • 1 eiwit
  • 140 gram poedersuiker
  • citroenrasp

Bereidingswijze
 

  • Mix alle bloem en poeders.
  • Klop de eieren op met de suiker en de sinaasappelrasp. Meng er de olie en bloem onderdoor.
  • Mix dit onder de wortel.
  • Leg in een bakplaat met bakpapier.
  • Bak in oven 180c.
  • +/-25 minuten, afhankelijk van de hoogte.
  • Check voor gaarheid.
  • Laat afkoelen en snijd in stukken.
  • Meng het eiwit met de citroenrasp en de poedersuiker.
  • Bestrijk deze met glazuur, snijd de taart in stukken.
  • Meng de overige wortel julienne met citroensap en knijp goed uit. Leg dit boven op de taart.
Trefwoord tussendoortje