Ga terug
–+ servings
Zeeuwse makreel

Warm gerookte Zeeuwse makreel van de barbecue

Marcin Beaufort
Marcin Beaufort werkte dit lekkere gerecht voor je uit op de barbecue: makreel!
4.50 van 2 stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Rusttijd 2 uur
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

Ingrediënten
  

  • 2 makrelen van ongeveer 400 gram
  • 50 gram grof zeezout
  • 50 gram sojasaus
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 citroen
  • Zwarte peper

Voor de vinaigrette

  • 50 gram soja saus
  • 25 gram Sesamolie
  • 50 gram sushi azijn
  • 1 komkommer
  • 1 granny smith appel

Bereidingswijze
 

  • Maak de makrelen schoon en verwijder de ingewanden.
  • Maak een pekel met de soja, zout, basterdsuiker, peper en citroen.
  • Laat 2 uur marineren.
  • Haal de makrelen uit de marinade, dep droog en rook ze daarna warm op 90C tot ze gaar zijn.
  • Maak een vinaigrette met sesamolie, soja en de citroen en marineer hierin de geraspte komkommer en appel.
  • Smakelijk!

Leuk om te weten

Vis kan je het hele jaar rond eten, maar elke vis heeft zo zijn momenten. Net zoals groenten en fruit is ook vis op zijn best in het juiste seizoen. De vis is dan niet alleen veel verser en dus lekkerder, je maakt er bovendien een duurzame en prijsvoordelige keuze mee.
Trefwoord barbecue, hoofdgerecht, vis