Ga terug
+ servings

Bisque (soep) van Zeeuwse garnalen

Marcin Beaufort werkte heerlijke gerechten met Zeeuws-Vlaamse streekproducten uit. Deze keer een lekkere soep van Zeeuwse garnalen.
4.34 van 3 stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

Hoge soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 kg ongepelde grijze garnalen
  • 100 gram witte wijn
  • 20 gram tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 tomaat
  • 50 gram prei
  • 100 gram room
  • olijfolie
  • 1 liter water
  • citroensap
  • 2 takjes tijm
  • 1/4 bosje bieslook
  • 50 gram olijfolie

Bereidingswijze
 

  • Verhit olijfolie in een hoge pan en bak de garnalenkoppen, knoflook, prei, tijm en sjalot aan. Blus af met de witte wijn en voeg het water toe.
  • Breng alles aan de kook, schuim af en draai het vuur lager. Laat het geheel 20 minuten trekken en passeer het daarna door een zeef.
  • Kook voor de helft in en voeg room toe.
  • Breng op smaak met zout, citroensap en cayennepeper.
  • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd in brunoise.
  • Warm de soep op en mix met een staafmixer.
  • Werk af met wat opgeklopte room, blokjes tomaat en garnalen.
  • Smakelijk!

Leuk om te weten

Wanneer kun je het beste garnalen vangen?

Het garnaal seizoen ligt tussen september en april, zolang de 'r' in de maand zit. In deze tijd trekt de garnaal dicht(er) naar de kust om kuit te schieten. Maar ook gedurende de zomermaanden kan er garnaal worden gevangen. 
Trefwoord soep, vis, voorgerecht