Ga terug
–+ servings

Uiensoep met zuurdesem crouton en oude kaas

5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Bereidingstijd 1 uur
Gang Soep
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

Hoge soeppan

Ingrediënten
  

  • 60 g roomboter
  • 25 gr olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tak tijm
  • 1 laurierblaadjes
  • 6 grote witte uien in dunne plakken
  • 25 cl madeira
  • 1 el bloem
  • 2 liter groentenbouillon
  • zuurdesem stokbrood
  • 150 g oude kaas

Bereidingswijze
 

  • Smelt de boter en olijfolie op laag vuur in een hoge pan
  • Voeg de tijm, knoflook, laurierblaadjes en de uien toe
  • Smoor de uien 20 minuten en roer af en toe
  • De uien moeten glazig en zacht worden maar niet verkleuren, zo komt de natuurlijke zoete smaak van de ui naar boven
  • Voeg de bloem toe, roer goed. Voeg de madeira toe en kook uit
  • Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met peper en zout
  • Kook alles op en laat een half uur zachtjes koken
  • Zet ondertussen de grill aan
  • Snijd het stokbrood en bestrooi elk gesneden stukje met wat geraspte kaas
  • Leg de broodjes een paar minuten onder de grill tot de kaas smelt en goudbruin kleurt
  • Schep de soep in kommen
  • Serveer de soep, met in elke kom een kaascrouton
Trefwoord soep, vegetarisch, voorgerecht