Ga terug
+ servings
Appeltaart koop eet en beleef lokaal by Rudy Roan

Appeltaart met Zeeuwse appels

Marcin Beaufort
5 van 1 stem
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Tussendoortje
Porties 8 personen

Wat heb je nodig?

1 taartvorm (rond)

Ingrediënten
  

Suikerdeeg

  • 250 gram bloem
  • 125 gram poedersuiker
  • 400 gram zachte boter
  • 1 eidooier
  • 1 ei

Amandelvulling

  • 65 gram boter
  • 65 gram suiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 10 gram bruine rum Schodu of calvados

Appelvulling

  • 4 appels (jongagold, goudreinet, golden delicious, elstar)
  • 75 gram suiker
  • 1 mespuntje kaneel optioneel
  • 100 gram voorgeweekte rozijnen

Bereidingswijze
 

Deeg

  • De eieren met de boter en suiker goed vermengen.
  • Beetje bij beetje de bloem eronderdoor vermengen. Laten rusten, uitrollen en weer laten rusten. 

Amandelmengsel

  • Meng de zachte boter met de suiker, ei, amandelmeel en de rum.

Vulling

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd in blokjes van ongeveer 1cm, vermeng met de suiker en gemalen kaneel.

Het maken van de taart

  • Bekleed een bakvorm met het suikerdeeg en snijd de randen bij.
  • Verdeel het amandelmengsel op de bodem van het deeg en leg daarop de appelblokjes.
  • Rol de restjes van het deeg opnieuw uit en snij in banen, leef je uit met je taart mooi te decoreren.Bestrijk met eigeel.
  • Bak af in een voorverwarmde oven van 170 graden in ongeveer een 40-50 minuten, afhankelijk van de hoogte van je taart.
Trefwoord nagerecht, tussendoortje, vegetarisch