Ga terug
+ servings
Pannenkoeken

Pannenkoeken

Marcin Beaufort
5 van 3 stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 liter melk
  • 4 eieren
  • scheutje zonnebloemolie
  • 400 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 appels Jonagold - Elstar - Kanzi - Fuji
  • suiker
  • klontje boter

Bereidingswijze
 

Pannenkoekenmix

  • Mix de melk met de eieren, zout en zonnebloem olie. Voeg in 3x de bloem toe en mix tot het beslag volledig glad is.
  • Verwarm de koekenpan, smelt een klontje boter, voeg een middelgrote pollepel beslag toe en verdeel dit goed in de pan.
  • Bak aan 1 kant goudbruin en schud de pan om de pannenkoek los te maken, flip de pannenkoek met een snelle beweging of gebruik een spatel.
  • Bak de andere kant bruin.
  • Schuif op een bord en bestrooi met suiker. Eet smakelijk!

Maak je pannenkoek extra lekker met stukjes appel

  • Schil de appel en snijd in plakken. Bak de appel in wat boter in de koekenpan en bestrooi dit met suiker.
  • Karamelliseer de appel in de pan, als de appel volledig gekaramelliseerd is, haal je hem uit de pan en houd apart.
  • Leg de schijfjes appel op het beslag.
Trefwoord hoofdgerecht, tussendoortje, vegetarisch