Ga terug
+ servings
vissoep

Vissoep

Marcin Beaufort
5 van 2 stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Soep
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?

Hoge soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 kilogram visgraten zonder bloed, kieuwen en kuit
  • 60 gram olijfolie
  • 300 gram garnalenkoppen
  • 4 tomaten
  • 1/4 venkel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1/2 witte deel van een prei
  • 200 mililiter witte wijn
  • 2.5 liter water
  • 1 laurierblaadje / tijm

Garnituur

  • 200 gram visfilet rode poon - wijting - kabeljauw
  • 150 gram gepelde garnalen
  • 20 mossels
  • 100 gram zeekraal of lamsoor
  • 1/2 prei
  • 1 wortel
  • 1/4 venkel

Bereidingswijze
 

  • Was, schil en snijd de groenten voor de soep en stoof ze in een grote pan met olijfolie.
  • Voeg de garnalenkoppen en visgraten toe en stoof deze 5 minuten mee.
  • Voeg witte wijn en water toe. Kook het geheel 2 minuten goed door. Schuim dan af.
  • Mix de tomaten.
  • Draai het vuur laag en voeg de gemixte tomaten toe. Laat deze een uur intrekken.
  • Passeren door een fijne zeef opkoken en inkoken tot ongeveer 1.5 liter, afsmaken met peper, zout en wat citroensap. 
  • Snijd de visfilets in blokjes van ca. 2 bij 2 cm. 
  • Was en snijd de groenten in kleine blokjes of ringen.
  • Warm de soep op met de mossels, groenten en blokjes vis.
  • Schep de soep in een diepe kom of bord. Strooi er de gepelde garnalen in. Eet smakelijk

Ook heerlijk met een licht pittige knoflook-paprika mayonaise

  • Meng hiervoor een geplet knoflookteentje met 3 eetlepels mayonaise, voeg paprikapoeder en cayenne peper toe en laat dit minimaal een uur staan. Breng hiermee de soep extra op smaak of smeer het op een stukje stokbrood.
Trefwoord hoofdgerecht, soep, tussendoortje, vis