Ga terug
+ servings
asperges

Asperges

Marcin Beaufort
5 van 2 stemmen
Dit recept geprobeerd?Vermeld @kooplokaalzeeuwsvlaanderen!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilogram asperges geschild AA formaat
  • 6 eieren
  • 200 gram boter
  • 500 gram kleine aardappels
  • 1 fles witte wijn
  • peterselie - nootmuskaat - peper - zout
  • 500 gram gekookte ham optioneel

Bereidingswijze
 

  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges af en kook ze gaar in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
  • Schil de aardappels en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn, giet af en laat uitdampen.
  • Voeg een klontje boter en gehakte peterselie toe en kruid ze naar smaak.
  • Kook ondertussen de eieren, spoel ze koud en pel ze.
  • Plet de eieren fijn met een vork en vermeng dit met de rest van de gesmolten boter, breng op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat.
  • Warm de asperges terug op in een klein beetje vocht, leg ze vervolgens op een bord en dresseer hierop de warme ei/boter mengsel. 

Optioneel

  • Leg de warme beenham hierop (kort opwarmen in oven of pan).
  • Leg een paar aardappels tegen de asperges aan. Overheerlijk met een fris wit wijntje. Eet smakelijk!
Trefwoord hoofdgerecht, vlees