Koop lokaal je producten en ga hier lekker mee koken! We hebben de lekkerste recepten met streekproducten voor je op een rij gezet. Zet je koksmuts op en ga zelf aan de slag met de smaakmakers uit onze streek. Maak vandaag een heerlijk gerecht van Bas Dierick van Bistro Beaufort. Vergeet uiteraard het resultaat niet te delen op social media!

Kreukels
Ingrediënten
- 1 kg kreukels
- 2 rode pepers
- zout
- 100 ml witte wijn
- enkele takjes peterselie
Bereidingswijze
- Spoel de kreukels goed in water.
- Zet de kreukels koud op in water met een scheut witte wijn, fijngesneden pepers en peterselie en breng aan de kook.
- Kook voor ca. 15 minuten en laat afkoelen in het kookvocht.
- Bewaar in kookvocht.
- Giet af en serveer koud met spelden om ze eruit te halen.
- Overheerlijk met een alcoholvrije kombucha, frisse witte wijn of lokaal biertje voor aperitief.