Ledeltheater Oostburg

49

Een mooie voorstelling bezoeken of een film bekijken die je niet snel vergeet. Naar het theater gaan is leuk! Dat kan allemaal in het Ledeltheater!

“… En toch. Afgelopen zaterdag stond ik in Oostburg. Het hing me al een tijdje boven het hoofd, er waren weinig kaarten verkocht, en dan kun je nog zo hard roepen: “het is maar een try-out!”, maar dan is Oostburg een eind rijden.

En tóch. Uiteindelijk zat er een kloeke honderd man, de kaartverkoop was wat aangetrokken. Ik mocht voor het eerst in mijn carrière optreden in deze zaal; 1 van de mooiste en meest authentieke zalen die ons land rijk is. 

John, de directeur annex enthousiasmeur was zeer tevreden met het aantal verkochte kaarten. We werden mee uit eten genomen naar het beste èn snelste restaurant in het centrum. We werden terzijde gestaan door enthousiaste en betrokken technici. 

- advertentie -

En na een minuut of 10 spelen kwam dat heerlijke besef, dat niet altijd komt, en dat maar zó weinig te maken blijkt te hebben met het bezoekersaantal: Wat heb ik toch een prachtig vak. Ik mag helemaal hierheen komen om mijn werk te spelen, en de mensen zijn speciaal voor mij naar het theater gekomen. Ze leven mee. Ik hoorde ze zuchten van ontroering, juichen van opwinding en klappen en lachen van blijdschap. We waren daar samen een hele bijzondere avond aan het maken. Het werd mijn beste try-out tot nu toe.”

Paul de Munnik

Het Ledeltheater wordt door veel artiesten gewaardeerd om de uitstraling en de knusheid. De woorden van Paul de Munnik zijn hier het mooie voorbeeld van. De 35 vrijwilligers – van koffiedame tot technisch medewerker – doen er alles aan om van een bezoek aan het theater een mooie beleving te maken. Zowel voor de artiesten als voor de bezoekers van het theater. Want zo’n functie heeft het theater: een mooie voorstelling bezoeken of een film bekijken die je niet snel vergeet. Naar het theater gaan is leuk!

Mooi theaterseizoen

John Bolsius is één van de 35 vrijwilligers en zorgt als directeur ieder jaar weer voor een prachtig programma. Wat veel mensen niet weten, is dat John als vrijwilliger werkt in het Ledeltheater. Twintig jaar geleden streek hij neer in Hoofdplaat en ging aan de slag in het theater. Het seizoen 2017-2018 is halverwege en John kijkt terug op een mooie start. Ieder jaar start in oktober het theaterseizoen dat tot april loopt. 

Dit seizoen staan er 55 voorstellingen op de kalender, waarbij de tributes een grote rol hebben. Een ode aan Tina Turner, Simon & Garfunkel, Roy Orbison en Dire Straits. Jong en oud kan daarnaast in het theater terecht voor de nieuwste bioscoopfilms en voorstellingen van landelijke en regionale artiesten. Een bezoek aan de Plattelanders, Brandweerman Sam of Jörgen Raymann? Er zijn nog kaarten!

Seizoen 2018-2019

John heeft de voorbereidingen voor het theaterprogramma van 2018-2019 al bijna achter de rug. Het programma staat in grote lijnen op papier en nu gaat de onderhandelingsfase van start. Hij wil nog niets verklappen, dus we moeten wachten totdat komende zomer het programmaboekje weer op de mat valt! 

Theater is een beleving

De grootste wens van John? “Dat iedereen ziet dat het leuk is om naar het theater te gaan. Het is een beleving die je moet meemaken. Een filmpje kijken op je smartphone is niet dezelfde beleving. Het maakt niet uit waarvoor mensen komen. Als ze maar komen. Als ik zie hoeveel mensen blij, verrast of verwonderd uit de zaal komen na een voorstelling, dan gun ik iedereen dat gevoel!” 

- advertentie -

-advertentie-

Dit vind je vast ook leuk: