Leenhouts’ Aannemings – Bedrijf in Oostburg

Stijn Guilliet, directeur en eigenaar van Leenhouts, vertelt trots over het bedrijf.

180

Leenhouts’ Aannemings-Bedrijf is van alle markten thuis. Van een complete woningbouwrenovatie tot nieuwbouw, van restauratiewerken tot kleinschalige verbouwingen. Ook onderhoud en asbestverwijdering behoren tot het dienstenpakket. Stijn Guilliet, directeur en eigenaar van Leenhouts Oostburg, vertelt trots over het bedrijf. 

Toekomst 

Vanuit het pand aan de Transportweg in Oostburg op het bedrijventerrein gaan iedere werkdag ruim 50 medewerkers op pad. Stijn: “Wij werken met allround vaklieden waarvan velen al lang bij ons in dienst zijn. Daarnaast proberen wij door het opleiden van leerlingen ons van de toekomst te verzekeren. Net als voor veel andere bedrijven, is het ook voor ons lastig om aan vakmensen te komen. Daarom zetten we heel bewust in op de jongere generatie. We geven bijvoorbeeld gastlessen op school en werken mee aan projecten zoals de Techniekbus en Girlsday. Zo proberen we de jeugd enthousiast te maken voor de techniek.” En nieuwe aanwas is hard nodig, want er ligt genoeg werk in de regio. 

Finlandstraat Oostburg

Stijn woont en werkt hier graag. Het mooiste plekje in Oostburg? Daar hoeft hij niet lang over na te denken: de Finlandstraat. “Dit is een project waar ik erg trots op ben. In samenwerking met Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, Cascototaal en Paras Concepts hebben we hier 18 prefab levensloopbestendige woningen gebouwd die passen bij de wederopbouwstijl van Oostburg. We zien prefab-projecten steeds vaker. Zo hebben we in Westdorpe 8 van dit soort woningen gebouwd en zijn we nu in Breskens 29 woningen aan het realiseren. Deze manier van bouwen gaat veel vlugger dan traditioneel bouwen. Binnen een week stonden de woningen aan de Finlandstraat onder de kap.”

Duurzaam

Niet alleen de manier waarop er gebouwd wordt, verandert. Klimaat en duurzaamheid spelen ook een belangrijke rol. “We bouwen steeds vaker woningen die gasloos en energieneutraal zijn. Op het gebied van verbouwen komt isoleren veel voor en verzorgen we de nodige aanpassingen voor warmtepompen en andere energiebesparende maatregelen,” legt Stijn uit. Leenhouts werkt daarbij zoveel mogelijk samen met lokale partners. 

Centrale ligging Oostburg

Het bedrijf vierde in 2018 het honderdjarige bestaan en is al die tijd in West Zeeuws-Vlaanderen gevestigd. Begin 2009 verhuisde Leenhouts van de Nieuwstraat in Sluis naar het bedrijventerrein Stampershoek in Oostburg. “Dat hebben we gedaan vanwege de centrale ligging. We hebben hier het voordeel dat we veel bedrijven om ons heen hebben waar we mee samenwerken.” 

Samen doen

Stijn komt zelf ook uit de streek en woont hier nog altijd met veel plezier. “We hebben hier alles: voor onze boodschappen, een hapje eten en andere voorzieningen zoals onderwijs en het ziekenhuis hoeven we niet ver te rijden. Ik maak me er wel zorgen om, ik zie ook dat er voorzieningen verdwijnen. Studenten gaan het huis uit en komen niet meer terug. Laten we met z’n allen ervoor zorgen dat we een aantrekkelijke regio blijven, dat we de jeugd en gezinnen hier kunnen houden en dat onze voorzieningen op peil blijven. Het zou eeuwig zonde zijn als we het zonder het Zwincollege, de voetbalvereniging of de supermarkt moeten doen. In West Zeeuws-Vlaanderen komen we overal en kennen we elkaar allemaal. Vooral dat maakt dat we het als regio samen moeten doen en onze schouders eronder moeten zetten!” 

Foto: Oscar van Beest

Dit vind je vast ook leuk: