Leo en Tiny Fokke nemen afscheid van Happy Hair

155

De kapsalon was afgeladen vol met mensen die afscheid wilden nemen en zelfs buiten stond er een rij. Leo en Tiny Fokke hadden het er maar druk mee om al hun klanten even persoonlijk te spreken. En ondertussen konden degenen die nog geen kennis hadden gemaakt met Natacha Pielaet, met haar een praatje maken. Want vanaf nu is Natacha het nieuwe gezicht in de kapsalon die de naam ‘De Haarsalon’ heeft gekregen. 

Een oude bekende

Leo en Tiny zijn ontzettend blij met de opvolging. “Natacha is een oude bekende van ons. Toen ze haar kappersopleiding begon, kwam ze als leerlinge in onze kapsalon werken. Nadat wij de zaak te koop hadden gezet, waren we dan ook blij verrast dat ze interesse had!”

Natacha heeft jarenlang een kapsalon in Breskens gehad. Toen ze de kans kreeg om Happy Hair in Oostburg over te nemen, moest ze niet lang nadenken. “Ik heb het als leerlinge altijd goed naar mijn zin gehad in deze zaak. Heel bijzonder dat dit zo op mijn pad is gekomen. Vanaf 1 maart heb ik de kapsalon overgenomen en ga ik verder onder de naam ‘De Haarsalon’. Sinds begin van dit jaar werkte ik 1 dag in de week mee en konden klanten alvast wennen.” 

Traditie

En zo blijft een mooie kapperstraditie aan de Nieuwstraat 30 in Oostburg in ere. “Toen Tiny en ik er op 17 juni 1974 begonnen, namen we de toenmalige Kapsalon Bogaert over die het had overgenomen van Kapsalon Quagebuer”, vertelt Leo. “We heetten eerst De Knipboetiek en veranderen na een ingrijpende verbouwing later onze naam naar Happy Hair. En nu, na 44 jaar, is het tijd om het stokje over te dragen. We gaan lekker van onze vrije tijd genieten!” 

Vertrouwd en nieuw

Voor de klanten gaat de overgang vrij gemoedelijk omdat er twee vertrouwde gezichten nog even blijven werken. Suus Geernaert en Sharon de Ruijsscher draaien tot de zomer mee en nemen daarna ook afscheid. Suus gaat namelijk zelf ook met pensioen en Sharon gaat zich de komende drie jaar in Amsterdam verder specialiseren tot grimeuse. En het merk Biosthetique waarmee Leo en Tiny werkten, blijft Natacha gebruiken. 

Totaalpakket

Natacha vormt straks samen met Lydia Spruijt en Blanche Vinke het vaste team van De Haarsalon. Zowel dames als heren kunnen er terecht. Lydia neemt de herenkapsels voor haar rekening. Die kunnen altijd op afspraak terecht, maar ook op woensdagavond zonder afspraak. Ook is er de mogelijkheid voor het laten zetten van gelnagels. Natacha wil de extra ruimte in de zaak later gebruiken voor een schoonheidssalon. Zo krijgen klanten een totaalpakket aangeboden. “En het leuke is dat mijn dochter Noë als leerlinge ook in de kapsalon komt werken, zoals ik hier vroeger ook begonnen ben!” sluit Natacha trots af. 

Dit vind je vast ook leuk:

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. Akkoord en doorgaan Meer info