Museum Het Bolwerk open in de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie kunnen liefhebbers van geschiedenis ook in IJzendijke terecht. Museum Het Bolwerk toont hoe de bewoners van de grensstreek zich in de loop der eeuwen verdedigden tegen vijandige aanvallen.

40

Breng een bezoek aan Museum Het Bolwerk IJzendijke in de kerstvakantie 

Tijdens de kerstvakantie kunnen liefhebbers van geschiedenis ook in IJzendijke terecht. Museum Het Bolwerk toont hoe de bewoners van de grensstreek zich in de loop der eeuwen verdedigden tegen vijandige aanvallen. 

Staats-Spaanse Linies

Het zwaartepunt van de collectie van Museum Het Bolwerk ligt op de Staats-Spaanse Linies, een uniek complex van verdedigingswerken. Uniek, omdat hier een deel van de ontstaansgeschiedenis van Nederland nog zichtbaar en tastbaar in het landschap is terug te vinden. Ook de kinderen kunnen zich uitleven als ware fortenbouwers in de legokamer het museum. Niet alleen toont het museum de boeiende geschiedenis van de grensstreek, het dient ook als kennis- en informatiecentrum voor de Staats-Spaanse Linies. 

Veel te doen

Naast de vaste tentoonstelling zijn er de jaarlijkse wisselexposities die een aspect van de linies in de schijnwerpers zetten. De vele (kinder)workshops, lezingen, rondleidingen en buitenactiviteiten worden mogelijk gemaakt door de grote inzet van een 20-tal vrijwilligers.

Winteropenstelling:     

woensdag 27 december 2017

donderdag 28 december 2017 

- advertentie -

woensdag 3 januari 2018 

donderdag 4 januari 2018

Openingstijden: van 13.00 tot 17.00 uur

Museum Het Bolwerk

hèt informatiecentrum van de Staats-Spaanse Linies

Markt 28

4515 BB IJzendijke

museuminfo@zeelandnet.nl

www.staatsspaanselinies.eu

0031 (0)117 301200

-advertentie-

-advertentie-

Dit vind je vast ook leuk: