Neptunus Tweewielers Cadzand

Neptunus Tweewielers is uitgegroeid tot een van de grotere fietsspeciaalzaken in Zeeuws-Vlaanderen, met een unieke service.

78

In de jaren ‘60 begon zijn schoonvader met het verhuren van fietsen, naast de verhuur van vakantiewoningen. Iedereen kent de trapfietsen die je op het Duinplein in Cadzand kunt huren voor een leuk tochtje, maar Neptunus Tweewielers is meer dan dat. De winkel is uitgegroeid tot een van de grotere fietsspeciaalzaken in Zeeuws-Vlaanderen. In de winkel en werkplaats waar Patrick Brakman en zijn team werken, is het een komen en gaan van fietsliefhebbers.

Service en onderhoud

“Nu het fietsseizoen weer is gestart, wordt het drukker in de winkel,” vertelt Patrick. De een komt kijken voor een nieuwe fiets, de ander wil graag wat laten repareren. Het kan allemaal, want Neptunus Tweewielers heeft een ruim assortiment aan fietsen en accessoires en een werkplaats waar ter plekke reparaties worden uitgevoerd. “We hebben net een drukke periode achter de rug met alle onderhouds- en servicebeurten. Vooral in de herfst en winter, als het wat minder fietsweer is, maken onze klanten gebruik van hun servicepakket. Bij de aanschaf van een nieuwe fiets bieden we namelijk service, onderhoud en tot wel vier jaar garantie op de fiets aan. Maar ook klanten die hun fietsen hier niet gekocht hebben, kunnen bij ons terecht voor onderhoud.

Halen en brengen

Sterke kracht van de tweewielerspecialist is de haal- en brengdienst die Neptunus aanbiedt als onderdeel van het servicepakket. “We hebben twee chauffeurs in ons team die in het verzorgingsgebied de fietsen ophalen die ingepland zijn voor een service- of onderhoudsbeurt. Ze rijden vanuit Cadzand-Bad wekelijks tot aan Terneuzen, Oostende, Knokke en Brugge. In onze werkplaats hebben we professionele vakmensen die de fietsen weer helemaal nakijken en reparaties uitvoeren.”

Elektrisch fietsen

Patrick blijft het een boeiend beroep vinden, tweewielerspecialist. “De afwisseling maakt het iedere dag weer zo leuk en bijzonder. De vernieuwing in de techniek gaat ontzettend hard gaat en is heel interessant. Zowel op mechanisch als elektrisch gebied. Ik zie dat we ons in een bloeiende markt begeven. Elektrisch fietsen maakt het namelijk toegankelijker voor iedereen om te gaan fietsen. Bij harde wind pakken mensen nu sneller de fiets.” En dat blijkt wel, want in de winkel is er volop keuze in elektrische fietsen.

Zeeuws fietsverhuur

Zeeuws-Vlaanderen is zo schitterend om te fietsen, vindt Patrick. “We hebben natuurlijk een prachtige omgeving, maar er komen steeds meer voorzieningen voor de fietser. We hebben mooie fietspaden, er verschijnen meer laadpalen en we zijn nu druk bezig met gereedschapspalen, waar je zelf als fietser een snelle reparatie kunt uitvoeren.” Patrick is dan ook erg enthousiast over de doelstelling van provincie Zeeland en VVV Zeeland om dé fietsprovincie van Nederland te worden. Om hier ook een steentje aan bij te dragen, heeft hij de coöperatie ‘Zeeuws fietsverhuur’ opgericht, samen met rijwielspecialisten uit Renesse, Zierikzee, Burgh Haamstede, Domburg, Oostkapelle en Breskens. De ondernemers willen projecten ondersteunen die door de provincie Zeeland en het Routebureau van de VVV worden opgezet om fietsen in Zeeland aantrekkelijker maken. Ze denken dan aan het aanbieden van deelfietsen en het opzetten van een keurmerk voor rijwielspecialisten waardoor fietsers verzekerd van een goede service en kwaliteit.

Foto: Neptunus Tweewielers

Dit vind je vast ook leuk: