Studio Solien Grafisch ontwerp Hoofdplaat

282

Hoofdplaat heeft er een ondernemer bij: Studio Solien Grafisch Ontwerp! Lokale ondernemers, daar houden we van! Lieneke Termont groeide op in de polders van IJzendijke, verhuisde toen ze ging studeren en werken tot het begon te kriebelen en ze terugging naar haar roots, West-Zeeuws-Vlaanderen. In het najaar van 2021 opende ze achter het woonhuis in Hoofdplaat haar eigen studio Studio Solien waar ze als grafisch vormgever voor bedrijven en particulieren de mooiste creaties maakt.  

Kantoor dicht bij zee

Ben je op zoek naar persoonlijke en creatieve ontwerpen? Voor originele en onderscheidende vormgeving ben je bij Studio Solien aan het juiste adres. ‘Na jaren voor verschillende bureaus te hebben gewerkt, heb ik Studio Solien in 2021 opgericht. Thuis, vlak bij de zee heb ik mijn heerlijke kantoor. Hier werk ik voor bedrijven, zowel commercieel als non-profit. Ook particulieren kunnen bij mij terecht,’ vertelt Lieneke vanuit haar studio achter haar woonhuis. 

Vormgeving

Als creatief brein achter Studio Solien wil Lieneke graag de wensen van haar opdrachtgevers vertalen in vormgeving waar ze blij van worden, zonder haar artistieke ideeën uit het oog te verliezen. ‘Mijn werk bestaat uit het ontwerpen van: huisstijlen, logo’s, drukwerk zoals posters, flyers en brochures, websites en beeldmateriaal voor social media.’

Jong geleerd

‘Vormgeven heb ik vroeg ontdekt en niet meer los kunnen laten. Op zondagochtend mocht ik altijd met mijn moeder mee naar de kunstacademie in Eeklo, waar ze schilderlessen volgde en ik mocht knippen en plakken. Ik heb mijn creativiteit niet van ver en wist al snel dat ik daar iets mee wilde doen. Na mijn opleiding Publiciteitsgrafiek in Brugge ging ik naar de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De keuze voor grafisch ontwerp was niet moeilijk: hierin komen zoveel disciplines samen en dat trekt me nog steeds aan.

Van illustratie tot fotografie, van zeefdrukken tot tekenen. Na mijn studie heb ik bij bureaus gewerkt in Utrecht, Den Haag en in het Zeeuwse. Daar heb ik de kneepjes van het vak geleerd, mijn eigen stijl ontwikkeld en geleerd voor mijn opdrachtgevers de juiste uitstraling te creëren. En daar ontdekte ik ook hoe leuk ik het contact met klanten vind en dat ik daar energie van krijg. Je kunt je vast voorstellen hoe ik me iedere dag voel als ik aan het werk ben!’ En als Lieneke niet aan het werk is? ‘Ook dan creëer en onderneem ik graag van alles. Een heerlijke maaltijd koken, muziek maken op mijn gitaar of lekker wandelen en fietsen in de buitenlucht!

Lieneke in haar studio (c) Silvie Bonne

Contactgegevens

Studio Solien Grafisch ontwerp

Dorpsstraat 9
4513 AL Hoofdplaat

Telefoon: 06-12687151
E-mail: lieneke@studiosolien.nl  

Website: www.studiosolien.nl 

Dit vind je vast ook leuk: