“Met lokale producten werken is voor veel gasten een leuk gegeven”
Vers is gewoon het lekkerst. Verse groenten, verse vis, vers vlees, zoveel mogelijk vers, dat is voor Eet- & Drinckerij Nobel in Graauw de smaak van Zeeuws-Vlaanderen. De smaak die te proeven is in de heerlijke gerechten uit eigen keuken. En waar haal je nu versere producten dan uit de buurt? Die hoeven niet van ver te komen, maar volgen letterlijk en figuurlijk een korte weg. Als het even kan hebben lokaal geproduceerde ingrediënten bij Nobel de voorkeur. Dat betekent Zeeuwse versheid op je bord.
Het voormalig eetcafé is de afgelopen veertien jaar getransformeerd tot een gastronomisch restaurant waar gastvrijheid, kwaliteit en sfeer gegarandeerd is. Gasten komen terug na een eerste bezoek, en dat zegt genoeg. “We er trots op dat we een prima prijs-kwaliteit neer kunnen zetten in een relaxte sfeer. Nog steeds krijgen we mensen over de vloer die ons ‘ontdekken’ en weer tevreden naar buiten gaan.” Edwin en Mandy Henderiks houden ervan hun gasten te verwennen met een warm welkom, attente bediening en uiteraard goed en lekker eten. Binnen is het in een eigentijds decor gezellig toeven. Een smakelijke lunch, een uitgebreid diner – gezellig samenzijn onder het genot van goed eten en drinken. De keuze om indien mogelijk streekproducten te gebruiken, is gemaakt met de gast in beeld. “Producten die uit de buurt komen, dat is een leuk gegeven. Daarom werken we er graag mee. Je hebt er een verhaal achter.” Buiten zijn twee terrassen waar je ’s zomers in de tuin kunt genieten van een ontspannen culinair moment in het groen. De binnenruimte voor vijftig gasten is ook prima geschikt voor groepen. Bij speciale gelegenheden zijn menu’s op aanvraag.
Vers beleven
Groenten van Tivoli de Deckere uit Hulst, friet van ZVL Friet, lamsvlees van Verschueren uit Graauw, asperges van De Letter uit Absdale, zeegroenten van Poleij uit Kruiningen, gebak van Gebroeders Boussen uit Sint Jansteen, ijs van Ice-Art uit Breskens. Een greep uit de streekproducten die Eet- & Drinckerij Nobel op tafel serveert. Van al die verse ingrediënten worden de lekkerste soepen en sauzen bereid, en andere heerlijkheden zoals zelfgemaakte garnalen- en kaaskroketten. De kleine en de à la cartekaart bieden een met de seizoenen wisselende keuze uit een luxe lunch en verrassende diners met voor- en nagerechten. Wat denk je van een hertenbiefstuk met jus van knolselderij, koffie en hazelnoot? Of waterzooi van Mechelse koekoek? Kalfsoester met pesto, of scholfilet met wittewijnsaus? In de keuken van Eet- & Drinckerij Nobel daagt de kok zichzelf steeds weer uit. Op de kaart staan ook lokale drankjes, zoals wijnen van Elmare uit Waterlandkerkje, en appelsap, jus d’orange en cassis van I love Zeeland uit Krabbendijke. Wil je een indruk van de menukaart, breng dan de website een bezoekje: www.nobel-graauw.nl. Of laat je gewoon verrassen en stap eens binnen. De Zeeuws-Vlaamse versheid zal je zeker smaken.
Eet- & Drinckerij Nobel
Dorpsstraat 45, Graauw
Tel. 0114-635223