Pladdet in Biervliet

Kom je kijken?

121

Pladdet bestond in 2019 maar liefst 75 jaar en opende op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei 2019 haar deuren voor publiek. Een mooi familiebedrijf dat graag laat zien wat het allemaal in huis heeft. Van grondverzetmachines tot de productie van uitrustingsstukken. 

“Veel mensen in de streek kennen ons bedrijf van naam. Als je vraagt wat we precies doen, dan denken de meesten dat we iets op agrarisch gebied doen. Dat wat vroeger zo toen we in de landbouwmechanisatie actief waren, maar in de jaren ’60 zijn we ons gaan richten op grondverzetmachines.” Wat die machines allemaal kunnen? “Dat willen we graag laten zien op 24 en 25 mei tijdens onze open dagen”, vertelt Jonathan de Putter. Hij is de kleinzoon van één van de oprichters, Ko Pladdet. 

Samen met zijn schoonbroer Gerrit Cazant vormt Jonathan de Putter sinds 2008 de directie van Pladdet. Twee jonge directeuren met ambitie die aan het roer staan van een mooi familiebedrijf. Er is een duidelijke taakverdeling, vertelt Gerrit: “Jonathan houdt zich bezig met de handelskant en ik met de productiekant. Pladdet biedt grondverzetmachines aan, in combinatie met productie van eigen uitrustingsstukken. Deze ontwikkelen en produceren we in eigen huis”.

In de polders van Biervliet is het bedrijf gevestigd. Onlangs is er een nieuwe loods in gebruik genomen, want het werk neemt toe. Dat gaat van het ontwerp met moderne 3D tekenpakketten en computergestuurde machines tot de productie in de werkplaats. Er werken inmiddels ruim 100 medewerkers bij Pladdet. Jonathan: “We zijn een internationaal bedrijf, dat weten velen niet. Als werkgever zijn we interessant, want we hebben mogelijkheden voor technici en administratieve krachten.”

Open Dag

Tijdens de Open Dag was te zien wat Pladdet allemaal doet en ook wat het bedrijf te bieden heeft als werkgever. “Het hele bedrijf was in werking en een looproute leidde de bezoekers rond. Op de afdeling Metaalbewerking waren de verspaningsmachines aan het werk en werd in de productieruimte aan het publiek gedemonstreerd hoe een uitrustingsstuk van begin tot eind wordt gefabriceerd. Op ons buitenterrein vonden diverse demonstraties plaats van grondverzetmachines en uitrustingsstukken.” Verder was er een uitgebreide catering, waar bezoekers terecht konden voor een hapje en een drankje. En natuurlijk was er ook aan de kinderen gedacht. Ze konden zelf met minigraafmachines aan de slag of zich uitleven in het springkasteel en bij de animatie. 


Mercy Ships

Pladdet organiseerde ook een sponsoractie vanwege het 75-jarig bestaan. “Tijdens onze open dagen konden bezoekers een bijdrage geven aan Mercy Ships, het goede doel dat we hebben gekozen. Mercy Ships gebruikt ziekenhuisschepen om medische operaties aan de allerarmsten te geven. Ze trainen ook lokale medische professionals”, aldus Jonathan. 

Pladdet B.V. | Paulinaweg 6-10, 4521 RE Biervliet | telefoon 0031 (0) 115 48 13 51 | e-mail: info@pladdet.nl| website www.pladdet.nl

Dit vind je vast ook leuk: