Paviljoenhoeve in Zaamslag

door | Gemeente Terneuzen, streekproducent, Zaamslag

Vooruitstrevendheid en doorzettingsvermogen in zeven generaties

Verdwijnen de èrpels en juun langzaamaan van het menu? Als het aan agrarisch bedrijf Paviljoenhoeve uit Zaamslag ligt zeker niet. “Waar wij vroeger dagelijks de AVG’tjes (aardappel, vlees en groenten) voorbij zagen komen, zie je dat jongeren niet snel meer voor een aardappel gaan maar eerder kiezen voor pasta of rijst.” En ja, dat eten ze zelf ook wel eens natuurlijk. Maar in hoofdzaak draait het om de aardappel die ze telen. Een aardappel die smaakt, voor iedereen. “We zijn gestart met meerdere aardappelrassen, zoals de rode Bildtstar *én Nicola, zodat we een bredere klantengroep kunnen bedienen. Bij de wat oudere generaties merk je echt dat men aardappels  uitkiest op verschillende rassen, smaken en structuren, zoals bloemig, kruimig, vastkokend et cetera. Door te informeren bij onze klanten proberen we de behoefte in kaart te brengen.”

Een divers aanbod is alvast een goede zet om een aardappel te kunnen bieden die in de smaak valt bij alle generaties. Een vraag waar Paviljoenhoeve zich mee bezighoudt is hoe jongeren ervan overtuigd kunnen worden in de keuken meer gebruik te maken van aardappels en uien. *bijvoorbeeld hoe dat ze zich bewust worden van de unieke smaakbelevingen per ras. Daarvoor is een kijkje in het boerenleven zeker van nut.

De socials van Paviljoenhoeve op Instagram en Facebook vertellen uitgebreid over de teelt en oogst van aardappels, rode uien en gele uien.  De moeite waard om ze te volgen, hier word heel mooi en authenthiek in beeld gebracht hoeveel werk erbij komt kijken voordat die lekkere aardappel op je bord ligt.

Ook hun suikerbieten, tarwe en gerst komen voorbij. En, lekker persoonlijk, de gezichten van het familiebedrijf.

Gian is de zevende generatie Scheele die fulltime in het agrarische familiebedrijf werkzaam is, samen met zijn ouders Johan en Mieke. Gian staat met zijn ondernemersgeest aan het roer. Broer Tim en Zus Evie springen bij wanneer nodig. Dan is er nog de aanhang van Evie en Gian; Florentijn en Lydia. Zij werken beiden fulltime mee met de gedreven Scheele-nakomelingen. Vooruitstrevendheid en doorzettingsvermogen zit ook in het bloed van de nieuwe, zevende generatie. Door slimme teelt, jaren aan kennis, ervaring en boerenverstand, kunnen ze vol achter hun missie staan: gezonde, duurzame kwaliteitsproducten voor de regio. Nu er steeds meer vraag komt naar producten die niet alleen lekker smaken, maar ook nog eens met liefde en aandacht voor milieu zijn geteeld, is Paviljoenhoeve een merk geworden waar ze trots op zijn.” Dat niet alleen. “We zijn trots op de samenwerking met elkaar als familie en op de mooie producten waar we ieder jaar veel zorg en aandacht aan besteden.”

Ondernemen met verstand en gevoel

In een aantal Zeeuwse Supermarkten waaronder Coop Ruben in Hoek, bij de shops van Total Axel en Total Zaamslag en bij ’t Boertje in Terneuzen vind je als het even mogelijk is het jaar rond tafel- en frietaardappels van het merk Paviljoenhoeve in de schappen.

Tussen december en juni levert De Paviljoenhoeve frietaardappels aan Zeeuwse Frietsnijders.

En op de boerderij zelf kun je ook de eigen aardappels en uien kopen. “Stop zeker eens voor een heerlijk zakje goed gevulde verse aardappels en uien uit de streek. Kom je op de fiets of met de auto, dan kan het zomaar zijn dat je voorbij een van onze aardappel- of uienpercelen rijdt.” Die percelen worden met verstand en zorg bewerkt. “Vakmanschap komt pas tot z’n recht met de juiste aandacht.” Duurzame teelt, en een zo kort mogelijke keten, blijkt een verstandige keuze. “Een aardappel is gevoelig voor stootplekken. De weg die het product aflegt bepaalt de kwaliteit en de houdbaarheid die het product behoudt.”

Paviljoenhoeve

Paviljoenweg 1, Zaamslag

www.paviljoenhoeve.com

info@paviljoenhoeve.com

Tel. 0622636821