Pure C in Cadzand

914

Eet en drink lokaal in Zeeuws-Vlaanderen! Gevestigd in het karakteristieke Strandhotel en omgeven door wuivende halmen duingras en een panoramisch uitzicht op de Noordzee is restaurant Pure C een eerbetoon aan Zeeland en haar rijke ingrediënten. Chef Syrco Bakker en zijn team streven ernaar een significante indruk na te laten met traceerbare, natuurlijke en verfrissende ingrediënten. Syrco: “Het Pure C menu is gebaseerd op onze eigen ervaringen, culinaire percepties en achtergronden. We combineren lokale, inspirerende en eerlijke smaken tot superieure gerechten.” In november 2011 werd de eerste Michelinster toegekend. De tweede Michelinster volgde in 2018.

Bewondering voor de Noordzee

Alle gerechten ademen de bewondering van Syrco Bakker voor de Noordzee en bevatten subtiele en niet zo subtiele hints naar zijn Indonesische roots. Syrco: “Bij Pure C wil ik dat onze gasten zich thuis voelen aan zee, dat ze verliefd worden op deze magische regio en zijn producten. Zoals de naam suggereert, gaat het bij Pure C over het vinden van het meest pure van alles wat de zee te bieden heeft.

We willen een podium creëren voor de beste producten die we kunnen vinden in de omgeving en vertellen daarbij telkens het verhaal van de producenten en boeren. Zonder deze bewust geoogste producten is het onmogelijk onze rijke en pure gerechten op tafel te zetten. Ik hoop dat iedereen die komt eten bij Pure C onze dankbaarheid voelt en proeft. De traceerbaarheid en transparantie van al onze ingrediënten zijn bij Pure C de meest belangrijke pilaren geworden. Het draait allemaal om kwaliteit, van zee en land tot vork.”

Dit vind je vast ook leuk: